DVD
Anglais

Tea with the dames

Roger Michell (directeur), Judi Dench (personne interrogée), Maggie Smith (personne interrogée)
Regisseur Roger Michell mocht een middag doorbrengen met de vier vriendinnen Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Allen zijn inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak. Ze vertellen over hun leven toen en nu en over hun ervaringen in de theater-, tv- en filmwereld. Met veel humor, roddels en de wijsheid van de jaren halen ze herinneringen o
Titre
Tea with the dames
Directeur
Roger Michell
Personne interrogée
Judi Dench Maggie Smith Eileen Atkins Joan Plowright
Titre uniforme
Nothing like a dame
Langue
Anglais
Éditeur
Cherrypickers, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
80 min.
ISBN
9789461876355
Placing suggestion
798.55 (SISO) Acteurs - Regisseurs ; Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Regisseur Roger Michell (My cousin Rachel; Notting Hill) mocht een middag doorbrengen met vier iconische Britse actrices: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Hun carrière begon zo’n zestig jaar geleden en inmiddels zijn ze alle vier benoemd tot ‘Dame’ vanwege hun grote verdiensten voor het vak. De vier zijn goede vriendinnen en komen regelmatig bij elkaar, deze keer in de tuin bij Plowrights huis op het platteland. Ze halen herinneringen op aan hun werk voor theater, televisie en films, roddelen en plagen elkaar. De recensenten geven 3-4 sterren. Dana Linssen (NRC 19-2-’19): ‘(…) Dat is waarschijnlijk wat Tea with the Dames ook zo verrukkelijk maakt: ze doen alsof het een onderonsje is, maar stiekem is alles voor de bühne. Het is wel een totale insidersfilm natuurlijk. (…) Tussen de regels door geeft de film ook een inkijkje in de showbizsociologie van een voorbije tijd (..)’.

À propos de Roger Michell

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

Roger Michell (né le 5 juin 1956 à Pretoria en Afrique du Sud) est un réalisateur et producteur de cinéma sud-africain.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1992 : Downtown Lagos (feuilleton TV)
  • 1993 : The Buddha of Suburbia (en) (feuilleton TV)
  • 1994 : Ready When You Are, Mr. Patel (TV)
  • 1995 : Persuasion
  • 1996 : My Night with Reg
  • 1998 : Titanic Town
  • 1999 : Coup de foudre à Notting Hill (Notting Hill)
  • 2002 : Dérapages incontrôlés (Changing Lanes)
  • 2003 : The Mother…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions