Livre
Néerlandais

De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast

Romain Puértolas (auteur), Lidewij van den Berg (traducteur), Katrien Vandenberghe (traducteur)
Een Indiase fakir vliegt naar Parijs om er bij IKEA met een vals biljet van 100 euro een spijkerbed aan te schaffen. Als hij daar om een hotel uit te sparen ook nog overnacht in een kast die vervoerd zal worden naar Engeland, wordt hij als pakketpost naar her en der vervoerd en is steeds een onwelkome gast in vele landen.
Sujet
Illegalen, Liefde
Titre
De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast
Auteur
Romain Puértolas
Traducteur
Lidewij van den Berg Katrien Vandenberghe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'extraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2014
253 p.
ISBN
9789023482598 (De Bezige Bij, paperback) 9789085425649 (De Bezige Bij Antwerpen, paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Indiase fakir Ajatashatru Lavash Patel vliegt naar Parijs om er bij IKEA met een vals biljet van €100 een spijkerbed aan te schaffen. Als hij aldaar om een hotel uit te sparen ook nog overnacht in een kast die vervoerd zal worden naar Engeland wordt hij als pakketpost naar her en der vervoerd en is steeds een onwelkome gast in vele landen. Zijn avonturen met een hoog Kuifje-gehalte brengen hem vooral in contact met kansarme asielzoekers wier droeve lot hij zich aantrekt. Dan verschuift de toon van het boek van pure kolder naar lichte maatschappijkritiek en neigt de enigszins onbetrouwbare fakir met behulp van een hem in de schoot geworpen kapitaaltje naar zelfverbetering en filantropie. Een amusante roman met invloeden van taalkunstenaars als Raymond Queneau en Boris Vian en qua aardse filosofie doet het denken aan 'Candide' van Voltaire. Normale druk.

À propos de Romain Puértolas

CC BY-SA 3.0 - Image by Averater

Romain Puértolas, né le 21 décembre 1975 à Montpellier, est un écrivain français.

Biographie

Né à Montpellier dans une famille de militaires (son père est colonel dans l'armée de terre et sa mère adjudant-chef), Romain Puértolas connait de multiples déménagements durant sa jeunesse.

Romain Puértolas fut capitaine de police, professeur de langues, traducteur, steward.

Romain puértolas est né le premier jour de l’hiver 1975 à Montpellier. Conscient de la brièveté de la vie, il décide de devenir dresseur de poupées russes et de vivre plusieurs vies en une seule : tour à tour professeur de langues, traducteur, DJ –turntabliste, nettoyeur de machines à sous, employé dans le contrôle aérien.

Œuvres

Romans<…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions