DVD
Anglais

6 graden : is er toekomst op een warmere planeet?

Ron Bowman (directeur), Alec Baldwin (narrateur)

Dans la série:
Genre:
Beschrijving van verschillende wetenschappelijke scenario's wanneer de temperatuur op aarde met zes graden zou stijgen.
Titre
Ron Bowman
Narrateur
Alec Baldwin
Titre uniforme
Six degrees could change the world
Langue
Anglais
Éditeur
House of knowledge, 2008
1 dvd-video + tekst (8 p.)
Date d'enregistrement
Durée
96 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
Placing suggestion
556 (SISO) Natuur - Milieu ; Milieuproblemen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 44 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De mensheid is bezig door de uitstoot van broeikasgassen ingrijpende klimaatverandering op aarde te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er precies uit, wat zijn de gevolgen eigenlijk, bij welke concentratie broeikasgassen in de atmosfeer gaan die gevolgen optreden? En waar dan? De Engelse wetenschapsjournalist Mark Lynas verdiepte zich zeer grondig in de wetenschappelijke literatuur om antwoord te vinden op die vragen. Hij presenteerde zijn bevindingen in een kloek boek*, waarvan deze dvd de documentaire verfilming is. Graad voor graad gaat hij na wat de gevolgen van een gemiddelde temperatuurstijging op aarde kunnen zijn. Lynas figureert zelf als geïnterviewde in de National Geographic documentaire, die verder beeldmateriaal bevat van reeds gebeurde weer-/klimaatrampen en speelfilmbeeelden daarover. De dvd bevat ook een handzame samenvatting van die mogelijke gevolgen, die voor de verwarde burger ('wat moet ik nu eigenlijk geloven?') kan fungeren als illustratieve gids.

Suggestions