Livre
Néerlandais

Stin is anders

Ron Langenus (auteur), Marijke Meersman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Egeltje Stin en beertje Obi zijn dikke vrienden, maar toch krijgen ze ruzie. Prentenboek met zachtgekleurde aquarelschilderingen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Stin is anders
Auteur
Ron Langenus
Dessinateur
Marijke Meersman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807424 (hardback)
Placing suggestion
Anders zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Egeltje Stin en beer Obi zijn dikke vriendjes, maar als het beertje door Stin uitgelachen wordt, krijgen ze ruzie. Samen ontdekken ze dat ruzie heel naar is en dat ze, ondanks alle verschillen, toch heel goed samen kunnen spelen. Vierkant formaat prentenboek waarin het thema 'verschillend zijn' is uitgewerkt. De illustraties beslaan steeds twee bladzijden. Het zijn aquarellen in zachte tinten, met wisselend perspectief. De dieren, vooral het egeltje, hebben menselijke gezichten. Leuk zijn de schutbladen, waarop veel te zien is. De tekst staat in de platen en het wat stijve taalgebruik is afgestemd op kleuters. De sfeer is braaf en de moraal ligt er dik bovenop. Voorspelbaar, weinig verrassend verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Stin is anders

Stin is een egel die haar omgeving verkent en beste maatjes is met de eekhoorns en Obi de beer. Obi is haar beste vriend. Maar op een dag ligt Obi op een tak boven het meer en ziet hij een andere beer. Maar Stin lacht ermee want het is zijn spiegelbeeld. Obi is opeens boos op Stin omdat ze hem uitlacht en valt pardoes in het water. Dit maakt hem alleen nog bozer en hij wil Stin niet meer zien. Ze kunnen geen vrienden meer zijn want ze is totaal anders dan hij. Maar opeens hangt er een donkere schaduw boven Obi. Stin ziet dat er een arend op hem afkomt en laat zich van de tak vallen boven op de arend. Die schrikt van haar stekels en laat Obi los. Obi voelt zich schuldig. Zelfs als je van elkaar verschilt, kan je toch vrienden zijn. Zelden zo'n ouderwets, overdreven moraliserend verhaal gelezen. De illustraties zijn niet aantrekkelijk, de verhoudingen kloppen niet en de kleuren zijn flets.

Suggestions