Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Traak, te freselijke traak

Ron Langenus (auteur), Jan Bosschaert (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Als Elly op zoek is naar haar kat, belandt ze in de Drakengrot van Traak. Hij wil haar niet vrijlaten, maar Elly is slim. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Draken
Titre
Traak, te freselijke traak / Ron Langenus ; met ill. van Jan Bosschaert
Auteur
Ron Langenus
Dessinateur
Jan Bosschaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2003
70 p. : ill.
ISBN
90-5908-046-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Koning Eldar is de baas van het piepkleine land Elmo. Hij maakt het zijn onderdanen graag naar hun zin, luistert naar hun klachten, maar spaart zijn geld vooral voor 'Het Gezellige Feest van de Dikkerds'. Hij is dan ook niet van plan om het losgeld te betalen voor Elly, die door de plaatselijke draak gevangen gehouden wordt. In de Drakenrots houdt een oude man Elly gezelschap. Ze kunnen het wel vinden met Traak, die zielig op het losgeld zit te wachten. Traak sleept nog meer gijzelaars aan, maar hij gaat meer en meer gebukt onder het vele werk dat dit meebrengt. Wanneer Elly er achter komt dat Traak alleen geld nodig heeft om zijn wintervoorraad te kunnen betalen, bedenkt ze een plan waar iedereen wel bij vaart.

Langenus zette wel meer sprookjesmotieven naar zijn hand. De draak met zijn eigenaardige, zenuwachtige taaltje is eerder zielig dan stoer, de koene ridder kan zelfs niet onderhandelen, laat staan vechten, Elly's mama brengt iedere dag gebak en de koning is een karikatu…Lire la suite
In het kleinste koninkrijkje ter wereld woont Elly. Het landje heet Elmo en alles is er ongewoon. Elly is op zoek naar haar poes Rokade en komt daardoor terecht in een grote grot in de bergen. Daar woont de vreselijke draak. Hij spuwt vuur en ziet er afstotelijk uit. Elly heeft nu wel haar poes teruggevonden, maar niet haar vrijheid. De draak wil losgeld voor haar hebben. Intussen kunnen ze goed met elkaar opschieten en de draak is een beetje dom, dus Elly heeft het heft in handen. Als de koning van Elmo z'n negen soldaten stuurt om de draak te doden, weet Elly daar wel raad op. Een fantasieverhaal met veel humor en onmogelijke gekke situaties. De draak heeft een licht spraakgebrek vandaar de titel. De illustraties, zwart-wit, zijn net zo fantasierijk als het verhaal zelf. Kinderen, die van dit genre houden, zullen genieten. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions