Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
In een sombere omgeving in de Amerikaanse Appalachen wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog een Duitse vluchteling opgevangen door de eenzame Laurel en haar broer Hank. De vluchteling heeft een fluit en een briefje, waarop staat dat hij Walter heet en niet kan praten. Laurels leven verandert volledig als ze besluit hem in huis te nemen. Walter helpt op de boerderij, speelt op zijn fluit en wordt een
Titre
De fluitspeler
Auteur
Ron Rash
Traducteur
Anneke Bok Nan Lenders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The cove
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2013
283 p.
ISBN
9789044526158 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer in 1957 een stuwdam wordt aangelegd in de Appalachen, Verenigde Staten, komt een dramatische gebeurtenis uit 1918 aan het licht. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog heeft Walter, een Duitse musicus gevlucht uit een interneringskamp, een schuilplaats gevonden bij de geïsoleerd levende broer en zus Hank en Laurel Shelton. Walter, die niet kan praten, speelt op zijn fluit, helpt op de boerderij en tussen hem en Laurel ontstaat een romance, die eindigt in een tragedie. In poëtische bewoordingen en beelden wordt de relatie tussen mens en natuur beschreven, een natuur die nadrukkelijk een sombere achtergrond voor het verhaal vormt. De dorpelingen worden afgeschilderd als primitief en bijgelovig. Van de Amerikaanse auteur (1953) verscheen eerder de roman ‘Serena’*. Voor de verhalenbundel ‘Burning bright’ ontving hij de prestigieuze Frank O'Connor International Short Story Award 2010. Normale druk.

À propos de Ron Rash

CC BY-SA 3.0 - Image by Librairie Mollat

Ron Rash, né à Chester en Caroline du Sud le 25 septembre 1953, est un écrivain, poète et nouvelliste américain, auteur de roman policier. Il remporte le Grand prix de littérature policière en 2014 avec le roman Une terre d'ombre (The Cove).

Biographie

Né à Chester, il est pourtant élevé et passe son enfance dans la petite ville de Boiling Springs, en Caroline du Nord.

Il étudie à l'université Gardner–Webb et à l'université de Clemson, où il obtient respectivement un baccalauréat et une maîtrise en littérature anglaise. Il devient ensuite enseignant. Il est aujourd'hui professeur ordinaire ("distinguished professor") en études Appalaches, dans le département de langue anglaise de la West Carolina University (WCU).

Sa carrière d'écrivain s'amorce en 1994 avec la publication d'un premier recueil de nouvelles,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions