Livre
Néerlandais

Prinsessen

Ronne Randall (auteur), Emma Dodd (dessinateur)
In het paleis wonen veel verschillende prinsessen: elegante, vrolijke, sportieve, swingende en jolige prinsessen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en een geluidschip. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Prinsessen
Auteur
Ronne Randall
Dessinateur
Emma Dodd
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Princesses
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
[8] p. : ill.
ISBN
9789044323115
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het paleis wonen veel verschillende prinsessen: elegante, vrolijke, sportieve, swingende en jolige prinsessen. Op elke bladzijde wordt een prinses geportretteerd in woord, beeld en geluid. De linkerpagina geeft weer wat elegante prinsessen doen, rechts wordt een onconventionele prinses weergegeven. Door op het kroontje te drukken klinkt bij elke tekening een passend geluid. De tekst staat in de tekeningen. Op de rechterpagina geeft een cursief gedrukte tekst aan wat het geluid weergeeft. De felgekleurde, in zwarte lijnen opgezette, kaderloze prenten passen goed bij de tekst. Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met mooi samenspel tussen tekst, prent en geluid en passend bij de interesse van de (meisjes)doelgroep. Voorlezen en samen bekijken in de peuterleeftijd. Vanaf ca. 2 jaar.

Prinsessen

In dit peuterboekje met geluid komen verschillende types prinsessen aan bod. Er zijn elegante prinsessen die in de paleistuin spelen, paardrijden, dansen en zich mooi maken, maar er zijn er ook die met draken vechten, fietsen, van rock-‘n-roll houden of in hun bed stuiteren. Op de linkerbladzijde vind je telkens een keurige prinses met ertegenover eentje die niet erg ‘prinsesserig’ doet. De prenten zijn kleurrijk en duidelijk en het geheel is geestig opgevat. Bij elk van de prinsessen staat een knopje met een geluid dat bij de prinses hoort, variërend van een vrolijk muziekje tot wat lawaai. Boven elke prent staat een stukje tekst dat beschrijft wat de prinsessen aan het doen zijn. Een beetje overbodig, want de prenten spreken voor zich. Ergens in het beeld staat ook nog een regeltje commentaar. Een nogal prijzig geheel, dat kleine meisjes toch wel leuk zullen vinden.