Komische actiefilm waarin een begaafd farmaceut die een formule heeft ontwikkeld voor een fantastische drug, een afnemer probeert te vinden
Titre
The 51st state
Directeur
Ronny Yu
Compositeur
Headrillaz Casper Kedros Darius Kedros
Acteur
Samuel L. Jackson Robert Carlyle
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
92 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664008829

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Canadees-Engelse coproductie uit 2000 van de Hongkongse regisseur Ronnie Yu (The bride with white hair, Bride of Chucky). In de hoofdrollen spelen Samuel J. Jackson, Robert Carlyle en Emily Mortimer. De Amerikaanse Elmo McElroy is een begaafd chemicus die een fantastisch nieuwe drug heeft ontwikkeld. Omdat hij in Amerika zijn verkoopkansen de lucht in heeft geblazen, trekt hij naar Liverpool, Engeland, om daar zijn formule aan de man te brengen. Remke de Lange (Trouw 25-7-2002): 'Stijlkenmerken van de Hongkongse martial arts-films geven [de film] een adembenemende vaart. (...) Maar die verpakking lijkt vooral een rommelig script te verbloemen dat stijf staat van vuurgevechten en geforceerde oneliners (...) Toch zijn Carlyle en Jackson samen vermakelijk.' Hans Beerekamp (NRC 24-7-2002) vindt 'dat namaakHollywoodfilms 'made in England' niet goed werken.' Jos Wolffers (8-9-2002 Movie, de interactieve filmgids,i) daarentegen: '(...) een geslaagde combinatie van actie, messcherpe dialo…Lire la suite

À propos de Ronny Yu

Ronny Yu Yan-tai (chinois: 于仁泰) est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur hongkongais né en 1950 à Hong Kong.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1979 : Cheung laap cheing ngoi
  • 1980 : La Justice d'un flic (Jiu shi zhe)
  • 1981 : Xun cheng ma
  • 1981 : Jui gwai chat hung
  • 1984 : Ling qi po ren
  • 1985 : Si yan zi
  • 1986 : L'Héritier de la violence (Legacy of Rage / Lóng Zài Jiāng Hú)
  • 1988 : S.O.S. maison hantée (Meng gui fo tiao qiang)
  • 1989 : Héroïne Connection
  • 1991 : Qian wang 1991
  • 1992 : Wu Lin sheng dou shi
  • 1992 : Huo tou fu xing
  • 1993 : Bai fa mo nu zhuan II
  • 1993 : La Mariée…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions