Huo Yuanjia droomt ervan net als zijn vader een van de beste vechters in en buiten China te worden
Titre
Jet Li's Fearless
Autre titre
Fearless
Directeur
Ronny Yu
Acteur
Collin Chou Masato Harada Nathan Jones Jet Li
Titre uniforme
Huo Yuan Jia
Langue
Chinois
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 99 min.
Note
Breedbeeldeditie Taalkeuze: Mandarijn, Engels Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045212261

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Martial arts/actiefilm uit 2006 geproduceerd in Hong Kong en geregisseerd door Ronny Yu, met Yet Li. In China 1910 droomt Huo Yuanjia (Jet Li) ervan net als zijn vader een van de beste vechters in en buiten China te worden. Zijn vechterscarrière verloopt voorspoedig, totdat Yuanjia's vader sterft tijdens een gevecht en de rest van het gezin wordt vermoord. Diep vernederd door het verlies van zijn familie leidt Yuanjia jarenlang een zwervend bestaan totdat hij oma Sun ontmoet. Samen met haar blinde kleindochter helpt ze Yuanjia er weer bovenop. Nu hij een goede reden heeft om te winnen doet hij mee aan een internationale vechtwedstrijd en neemt het op tegen vier kampioenen in vechtsporten uit andere landen. Bas Blokker (NRC 30-8-'06) : 'In een flashback die vrijwel de hele film beslaat, zien we Huo (Yuanjia) van een onverantwoordelijke wildebras veranderen in een filosofische meester, die met zijn kunde vooral zijn landgenoten wil inspireren om zich niet willoos aan buitenlandse machte…Lire la suite

À propos de Ronny Yu

Ronny Yu Yan-tai (chinois: 于仁泰) est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur hongkongais né en 1950 à Hong Kong.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1979 : Cheung laap cheing ngoi
  • 1980 : La Justice d'un flic (Jiu shi zhe)
  • 1981 : Xun cheng ma
  • 1981 : Jui gwai chat hung
  • 1984 : Ling qi po ren
  • 1985 : Si yan zi
  • 1986 : L'Héritier de la violence (Legacy of Rage / Lóng Zài Jiāng Hú)
  • 1988 : S.O.S. maison hantée (Meng gui fo tiao qiang)
  • 1989 : Héroïne Connection
  • 1991 : Qian wang 1991
  • 1992 : Wu Lin sheng dou shi
  • 1992 : Huo tou fu xing
  • 1993 : Bai fa mo nu zhuan II
  • 1993 : La Mariée…En lire plus sur Wikipedia