Livre
Néerlandais

Het absurde idee je nooit meer te zien

Rosa Montero (auteur), Hendrik Hutter (traducteur)
Na de plotselinge dood van haar man komt Rosa Montero in een diepe depressie terecht. Bij toeval krijgt ze het dagboek in handen dat Marie Curie bijhield na de dood van haar man Pierre in 1906. Het beschrijft het bijzondere levenspad van Curie, die we hier leren kennen van een volkomen onbekende kant. De vondst zet Rosa Montero aan tot dit heel persoonlijke boek, waarin zij beschrijft wat er met h
Sujet
Curie, Marie
Titre
Het absurde idee je nooit meer te zien
Auteur
Rosa Montero
Traducteur
Hendrik Hutter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
La ridícula idea de no volver a verte
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2017 | Autres éditions
223 p. : ill.
ISBN
9789028426207 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Schrijfster Rosa Montero (1951) leest het dagboek van Marie Curie om in opdracht van haar uitgeefster een proloog te schrijven. Montero wordt getroffen door dit boek en ziet overeenkomsten met haar eigen rouwverwerking na het verlies van haar man. Het is dus niet alleen een biografie van Marie Curie, maar ook niet alleen een boek over verliesverwerking. Ze zoomt in op het leven van de wetenschapster, dan weer staat het rouwproces van Curie en haarzelf centraal. Ook over Pierre Curie wijdt Montero vaak uit. Niet zo over Pablo, haar overleden echtgenoot. Een bewuste keuze van de auteur. De schrijfster maakt gebruik van hashtags in het boek en een index van de hashtags wordt opgenomen. Achter in het boek is het dagboek van Marie Curie opgenomen. Een mooi boek dat niet gaat over de dood maar over het leven, over het vermogen om beter te leren leven in het heden, want dat is het enige wat wij nu hebben. Rosa Montero is een van Spanjes bekendste columnisten en schrijfsters.

À propos de Rosa Montero

CC BY-SA 2.0 - Image by Partido Animalista - PACMA - from España

Rosa Montero Gayo (née le 3 janvier 1951 à Madrid (Espagne)) est une romancière et journaliste espagnole. En novembre 2017, elle reçoit le prix national des lettres espagnoles.

Biographie

Dans son enfance, elle lit de la science-fiction, qui l'inspirera plus tard pour ses romans.

Rosa Montero a une formation de psychologie et de journalisme. Elle travaille pour le quotidien espagnol El País depuis 1976. En 2011 paraît El amor de mi vida, recueil d'articles publiés entre 1998 et 2010 dans ce journal.

Elle publie son premier roman en 1979, Crónica del desamor.

Très populaire, elle a beaucoup de succès dans les pays hispanophones et notamment en Espagne, avec ses ouvrages comme La Folle du logis (La loca de la casa) ou En lire plus sur Wikipedia