Livre
Espagnol

La carne

Rosa Montero (auteur)
Een 60-jarige vrouw heeft moeite met het ouder worden en haar eenzaamheid en zoekt contact met een gigolo. Er ontstaat een relatie die meer omvat dan seks maar die niet lang stand kan houden.
Titre
La carne
Auteur
Rosa Montero
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Alfaguara, 2016
236 p.
ISBN
9788420426198 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Soledad is een alleenstaande vrouw van zestig jaar die werkzaam is in de culturele sector. Haar veertigjarige minnaar heeft hun relatie zojuist beëindigd. Om hem jaloers te maken, huurt ze Adam in, een bloedmooie gigolo uit Rusland die zijn heil in Spanje zoekt. De twee herkennen hun eenzaamheid in elkaar en er ontstaat een ingewikkelde relatie waarin niet alleen (betaalde) seks maar ook affectie een rol speelt. Het verhaal komt in een stroomversnelling wanneer Adam een amateuristische geldroof pleegt. Montero (1951) heeft de plot ondergeschikt gemaakt aan de worsteling van deze vrouw met haar leeftijd, haar lijf, haar onafhankelijke bestaan, haar verlangens en haar verleden. Zoals de naam van haar hoofdpersoon al suggereert ('soledad' betekent eenzaamheid) schuurt de Spaanse schrijfster daarbij regelmatig tegen het cliché aan. Ook legt ze meer uit dan misschien nodig is en schiet haar stijl soms uit naar het geëxalteerde. Maar lezers die van een duidelijk verhaal met herkenbare emoti…Lire la suite

À propos de Rosa Montero

CC BY-SA 2.0 - Image by Partido Animalista - PACMA - from España

Rosa Montero Gayo (née le 3 janvier 1951 à Madrid (Espagne)) est une romancière et journaliste espagnole. En novembre 2017, elle reçoit le prix national des lettres espagnoles.

Biographie

Dans son enfance, elle lit de la science-fiction, qui l'inspirera plus tard pour ses romans.

Rosa Montero a une formation de psychologie et de journalisme. Elle travaille pour le quotidien espagnol El País depuis 1976. En 2011 paraît El amor de mi vida, recueil d'articles publiés entre 1998 et 2010 dans ce journal.

Elle publie son premier roman en 1979, Crónica del desamor.

Très populaire, elle a beaucoup de succès dans les pays hispanophones et notamment en Espagne, avec ses ouvrages comme La Folle du logis (La loca de la casa) ou En lire plus sur Wikipedia