Als een Britse vrouw van de politie in Alaska hoort dat haar man daar is omgekomen bij een brand weigert ze dat te geloven en gaat met haar dochter op onderzoek.
Titre
Dochter
Auteur
Rosamund Lupton
Traducteur
Sabine Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The quality of silence
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Autres éditions
347 p.
ISBN
9789022582183 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

KOU VAN JOU

U rilt al wanneer de koelkast openzwaait? Helemaal geen held in het donker? Zet u dan schrap voor de roekeloze zoektocht van een moeder en haar dochtertje doorheen de hel van het duistere, winterse Alaska.

Halsoverkop en met een koffer vol onopgevouwen kleren vliegen de Engelse Yasmin en haar tienjarige dove dochtertje Ruby naar de noordelijkste der Verenigde Staten. Daar in het Hoge Noorden draait man- en vaderlief Matt natuurfilms. Maar hij is er, zo heeft hij telefonisch opgebiecht, ook bezweken voor de charmes van een Eskimovrouw, een huwelijkscrisis die stante pede bezworen moet worden.

Maar bij aankomst op de luchthaven van Fairbanks staat Matt zijn gezin niet op te wachten. Het Inupiaq-dorp waar hij verbleef, blijkt een dag eerder op catastrofale manier van de kaart te zijn geveegd: een gigantische explosie van brandstoftanks, met geen enkele kans op overlevenden. Yasmin weigert die gruwelijke feiten onder ogen te zien. Voor iemand hen kan tegenhouden, hebben moeder en dochter bij een noordwaarts rijdende trucker al een lift afgesmeekt. Wanneer die bereidwillige man - je zult het altijd zien - bij een stopplaats door een beroerte wordt getroffen en afgevoerd, staat er Ya…Lire la suite

Als Yasmin met haar dove dochter Ruby (10) in december haar man Matt achterna reist, die een natuurfilm opneemt in Alaska, wordt ze bij aankomst opgevangen door de politie die haar vertelt dat bij een brand in Anaktue 23 mensen zijn omgekomen en dat Matt bijna zeker het 24e slachtoffer is. Zijn lichaam is niet gevonden, maar zijn trouwring wel. Omdat op zijn telefoon na de brand nog eenmaal is gebeld, weigert Yasmin te geloven dat Matt dood is, ook al zegt de politie zijn telefoon te hebben getest. Als het vliegveld is gesloten, vindt ze een taxichauffeur bereid haar en Ruby naar Anaktue te rijden. Hij merkt al gauw dat ze worden gevolgd door een tankwagen met blauwe lampen. Dit is de goed vertaalde derde thriller van de Britse auteur (1964) die in 2010 debuteerde met de wereldwijde bestseller ‘Zusje’. Het spannende verhaal wordt, ook psychologisch gezien, uitstekend opgebouwd, waarbij het goed beschreven landschap/weer van Alaska een belangrijke rol spelen. Naar het heel verrassende,…Lire la suite