Livre
Néerlandais

De adelaar van het Negende

Rosemary Sutcliff (auteur), C.Walter Hodges (dessinateur), Miep Diekmann (traducteur)
Om de eer van zijn overleden vader te redden gaat een jonge Romein met zijn Britse vriend in het Brittannie͏̈ van de 2e eeuw op zoek naar de verdwenen standaard van zijn vaders legioen.
Titre
De adelaar van het Negende
Auteur
Rosemary Sutcliff
Dessinateur
C.Walter Hodges
Traducteur
Miep Diekmann
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
327 p. : krt
Note
Boek naar aanleiding van de film "The Eagle"
ISBN
9789025858117

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Romein Marcus Flavius Aquilla (19) komt in Brittannië aan om op zoek te gaan naar het Negende Legioen, waarvan zijn vader commandant was. Dit legioen is ooit vertrokken naar het noorden van het land en nooit teruggekeerd. Marcus, zelf ook aanvoerder van een legioen, raakt gewond tijdens een gevecht en trekt in gezelschap van zijn vroegere slaaf naar het noorden om de adelaar, symbool van het legioen, terug te vinden. Dit verhaal, al verschenen in 1954, heeft nog niets aan kracht ingeboet. De karakters zijn levensecht neergezet, de Romeinse tijd in Engeland is zeer realistisch beschreven en er wordt toegewerkt naar een climax in het verhaal. Voor veel jongere lezers zullen de beschrijvingen van de omgeving misschien wat langdradig aanvoelen, maar ook al gaan de ontwikkelingen wat traag, iedereen die het boek leest, wil graag weten of Marcus zijn doel bereikt. De volgorde van de eerste hoofdstukken van het boek zijn wat aangepast. Opnieuw uitgebracht vanwege de verfilming* van het v…Lire la suite

À propos de Rosemary Sutcliff

Rosemary Sutcliff (14 décembre 1920 - 23 juillet 1992) est une femme de lettres britannique, auteure de romans historiques pour la jeunesse, se déroulant souvent dans la Grande-Bretagne de l'Antiquité ou reprenant le mythe arthurien dans une perspective historique.

Biographie

Prix et distinctions

En 1959, elle reçoit la Carnegie Medal pour The Lantern Bearers.

En 1960, elle figure dans la « Honor List », de l' IBBY, pour Warrior Scarlet (La Pourpre du guerrier).

En 1971, elle est lauréate du Zilveren Griffel (nl).

En 1974, elle est « Hightly Commended Authors », par l' IBBY, pour l'ens…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions