Livre
Néerlandais

De vrolijke vier seizoenen : kijk- en zoekboek

Rotraut Susanne Berner (dessinateur)

De vrolijke vier seizoenen : kijk- en zoekboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel met vier tekstloze zoekplatenboeken over de seizoenen in de stad en daarbuiten. Kartonnen prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Contient
Titre
De vrolijke vier seizoenen : kijk- en zoekboek
Dessinateur
Rotraut Susanne Berner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2017 | Autres éditions
[65] p. : ill.
ISBN
9789401446983 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel met vier eerder los verschenen (2004-2006) grote zoekplatenboeken over de seizoenen. Per deel geeft de illustrator een impressie van een van de seizoenen in de stad en daarbuiten. Er is geen tekst, behalve enkele aanduidingen zoals 'kiosk' en 'snackbar'. De grappige veelkleurige en paginavullende tekeningen zijn in een klare lijn getekend. Huizen, een garage, een cultureel centrum, een warenhuis of een station worden in dwarsdoorsnede afgebeeld, waardoor je binnen kunt kijken. Er zijn mensen in hun dagelijkse bezigheden te zien. Ze zijn aan het werk, kuieren, genieten van het weer, doen inkopen, sporten, spelen, lezen, maken een praatje en nog zo veel meer. Een aantal vaste personages is onderweg naar een rommelmarkt, andere zijn op zoek naar een cadeautje voor een verjaardagsfeest. Zo kan de lezer bepaalde mensen, dieren en dingen volgen op enkele bladzijden of door het hele boek. Er is ontzettend veel te zien en te benoemen op deze grote platen. De platen zetten aan tot aanda…Lire la suite

De vrolijke vier seizoenen

De vier seizoenenboeken van Rotraut Susanne Berner werden hier in één boek gebundeld. Dit boek is wat onhandig en zwaar voor jonge kinderen. Het is groot van formaat maar ze kunnen gerust met een paar erin kijken en zoeken. De dubbele bladzijden geven telkens een momentopname van een stad en het omringende platteland weer, met zoveel details dat je er niet op uitgekeken raakt. Bij elke plaat kan je uren kijken, zoeken en vertellen. Op de voorflap van elk seizoensboek staan de belangrijkste personages die een eigen verhaal doorlopen door het boek. Bij elke plaat kan je opdrachten verzinnen zoals: welk cadeautje zou Susanne voor haar verjaardag krijgen? Waar gaat de klas van juf Silvia naartoe? Met wie zou Elke toch telefoneren?
Dit boek is zonder meer een succes. De illustraties zijn wat houterig en naïef maar dit maakt alles zo charmant. Het is boeiend, er zijn ontelbare mogelijkheden. Neem dit boek maar mee op een ziekenhuisconsultatie met je kind of voor een regenachtige dag i…Lire la suite

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiver), …En lire plus sur Wikipedia