Livre
Néerlandais

Goede reis Kareltje

Rotraut Susanne Berner (auteur), Bette Westera (traducteur)
Konijntje Kareltje gaat op reis met de trein. Papa en mama en vriendinnetje Monika gaan mee. In de trein is van alles te zien en te beleven. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Goede reis Kareltje
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Gute Reise, Karlchen!
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789401460644 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kareltje Konijn gaat met zijn ouders en vriendinnetje Monika op reis met de trein. In de trein is van alles te zien, en hoe werkt dat nu precies met een locomotief? Kareltje gaat op onderzoek uit. Zal hij iets lekkers kopen bij de kiosk? Na lang aarzelen is hij ineens zijn portemonnee kwijt! Wie is de dief? Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, met een gezellig verhaaltje over reizen met de trein, waarin voor peuters en kleuters een heleboel te zien is. De illustraties tonen een vrolijke en kleurrijke konijnenwereld, met veel grappige details. Zo zit op elke spread een muisje verstopt, en blijft het lang spannend wie de eigenaar van het hondje aan de riem is. De voorleestekst op rijm is vertaald door Bette Westera en heeft een lekker ritme, al is dat niet altijd even soepel wanneer een zin over twee regels loopt. Eerder verschenen diverse prentenboeken en ook voorleesverhalen over Kareltje, nu ook 'Welterusten Kareltje'*. De auteur is bekend van haar populaire zoekboeke…Lire la suite

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiver), …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions