Livre
Néerlandais

Het is herfst : kijk- en zoekboek

Het is herfst : kijk- en zoekboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de herfst in de stad en ommelanden. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Herfst
Titre
Het is herfst : kijk- en zoekboek
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Herbst-Wimmelbuch
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2021 | Autres éditions
[14] p. : ill.
ISBN
9789020966152 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met twee afgeronde hoeken. Vrolijke, drukbevolkte tekeningen gunnen de kijker een blik in het leven van de bewoners van een klein stadje. Het is herfst en er is feest in de stad. De bomen worden al aardig kaal. Er liggen bladeren op straat en de straatvegers moeten hard werken om deze op te ruimen. Op straat gebeurt van alles; mensen gaan op weg naar een pompoententoonstelling of doen mee aan een lampionnenoptocht. Het is alsof een camera een groot aantal mensen volgt door het stadje. Op elke nieuwe bladzijden zijn de mensen een stukje verder op weg en komen we meer van hun doel te weten. Ook kijken we door woonhuizen en andere gebouwen naar binnen en zien we dat achter muren ook van alles gebeurt. Tussen de mensen scharrelen verschillende dieren. In de lucht en in de bomen herkennen we veel soorten vogels. Al kijkend ontdekken we steeds nieuwe verhalen in een boek dat eindeloos kan worden bekeken zonder dat dit verveelt. Het boek is het herf…Lire la suite

Het is herfst

Met dit laatste seizoen maakt Rotraut Susanne Berner het jaar rond. Bij de herfst horen vallende bladeren, de trek van de wilde ganzen, pompoenen, opening van de school, opening van het culturele jaar. Het komt in dit boek allemaal aan bod, op dezelfde manier als in de drie voorgaande. Zeven dubbele bladzijden geven telkens een momentopname aan de hand waarvan je uren kan kijken, zoeken, vertellen. Op de achterflap staat een aantal figuren die op elke plaat terug te vinden zijn. Kinderen vinden het een sport deze terug te vinden, maar je kan evengoed gezelllig samen een personage uitpikken en je eigen verhaal erbij verzinnen doorheen het boek. De illustratiestijl van Berner blijft wat houterig en naïef, maar o zo charmant en aanstekelijk.

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiv…En lire plus sur Wikipedia