Livre
Néerlandais

Kareltje gaat logeren en andere voorleesverhalen

Rotraut Susanne Berner (auteur), Elly Schippers (traducteur)

Kareltje gaat logeren en andere voorleesverhalen

Public cible:
3-5 ans et plus
Ruim twintig verhaaltjes over het haasje Kareltje. Hij moet op tijd naar bed, verveelt zich, gaat logeren en op schoolreisje. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Kleuters
Titre
Kareltje gaat logeren en andere voorleesverhalen
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Traducteur
Elly Schippers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Neue Karlchen-Geschichten
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2014
62 p. : ill.
ISBN
9789045116006 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

25 korte voorleesverhalen met Kareltje als hoofdpersoon. Hij is afgebeeld als een haas en doet dingen die peuters ook doen: hij is dwars, koppig en ontdekt de wereld. De thema’s zijn herkenbaar: op tijd naar bed, vervelen, tv-kijken, logeren, ziek zijn en op schoolreisje. Het stramien van een groot aantal verhalen is hetzelfde: Kareltje wil iets niet en zijn vader of moeder juist wel. Vaak wordt het opgelost met een leuke en verrassende wending. De verhalen beslaan steeds twee pagina’s. De zinnen zijn kort en de regels springen steeds in, wanneer er een nieuwe zin begint. Geschreven in een vlotte stijl, die prettig is om voor te lezen. Bevat veel ingekleurde pentekeningen die een leuk beeld aan het verhaal toevoegen. Er verschenen al veel boekjes over Kareltje, waaronder het omkeerboek 'Welterusten Kareltje / Goedemorgen Kareltje'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Kareltje gaat logeren

Kareltje gaat niet alleen logeren, hij reist ook met de trein, ruimt af, blijft op, gaat op avontuur met zijn vader, krijgt buikpijn van onrijp fruit, vertelt over zijn schoolreis. Kortom, Kareltje maakt de alledaags dingen van een kleuter mee. Op zich niks bijzonders, maar Rotraut Susanne Berner kan die simpele dingen wel heel leuk verwoorden. Met humor en relativering, maar vooral ook met heel veel warmte. In hele korte verhaaltjes en in een eenvoudige taal. De frisse illustraties maken dit aantrekkelijke voorleesboekje helemaal af.

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiver), Frühlings-Wimmelbuc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions