Livre
Néerlandais

Sneeuw op de vensterbank : verhalen, liedjes en gedichten voor de winter, sint en kerst

Rotraut Susanne Berner (dessinateur), Jacques Dohmen (compilateur)

Sneeuw op de vensterbank : verhalen, liedjes en gedichten voor de winter, sint en kerst

Public cible:
3-5 ans et plus
Aan de hand van de thema's winter, herfst, Kerstmis en overige feestdagen in de winter zijn verhalen, gedichten, versjes en liedjes opgenomen. Met kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Sneeuw op de vensterbank : verhalen, liedjes en gedichten voor de winter, sint en kerst / met tek. van Rotraut Susanne Berner ; uitgezocht door Rotraut Susanne Berner en Jacques Dohmen
Dessinateur
Rotraut Susanne Berner
Compilateur
Jacques Dohmen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Apfel, Nuss und Schneeballschlacht
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2002
118 p. : ill.
ISBN
9789045100135
Placing suggestion
Feesten (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze gevarieerde, mooi uitgevoerde, bundel zijn verhalen, gedichten, versjes en liedjes opgenomen rondom de herfst en de winter. Het boek is opgebouwd aan de hand van vier thema’s: herfst, winter, Kerstmis en overige winterfeestdagen. Elk thema begint met een tekstloos, getekend verhaal. Van bekende liedjes is ook de muzieknotatie opgenomen. De bijdragen zijn van bekende (o.a. Paul Biegel, Ienne Biemans en Annie M.G. Schmidt) en minder bekende auteurs (als Marie Boddaert, Hans Manz en Jürg Schubiger). Er zijn meer dan 100 kleurige, sfeervolle, illustraties opgenomen waarop veel te zien is. Wisselend van grootte en gedrukt op mooi papier vormen ze een goede samenhang met de tekst. Op de blauw/groene omslag, met rood linnen rug, is een ijsbeer te zien met enkele mensen/dieren die een relatie met de herfst of winter hebben. De uitgave is voorzien van inhoudsopgave en bronvermelding. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar en veel ouder.

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiv…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions