Livre
Néerlandais

Zonnige zomer : kijk- en zoekboek

Zonnige zomer : kijk- en zoekboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de zomer in de stad en ommelanden. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Zonnige zomer : kijk- en zoekboek
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Sommer-Wimmelbuch
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2021 | Autres éditions
[14] p. : ill.
ISBN
9789020964820 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit grote hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken bevat zeven kijk- en zoekplaten die telkens twee bladzijden beslaan. Ze tonen zomerse taferelen op het platteland en in de stad. In huizen, winkels, tuinen en parken, in het station en op straat zijn mensen in hun dagelijkse bezigheden te zien. Ze zijn aan het werk, kuieren, genieten van het zomerweer, doen inkopen, sporten, spelen, lezen, maken een praatje en nog zoveel meer. Een aantal vaste personages is onderweg naar een rommelmarkt, anderen zijn op zoek naar een cadeautje voor een verjaardagsfeest. Zo kan de lezer bepaalde mensen, dieren en dingen volgen op enkele bladzijden of door het hele boek. Er is ontzettend veel te zien en te benoemen op deze grote platen. Toch blijven ze heel overzichtelijk met hun fijngetekende personages, grappige details en levendige kleuren. Tekst is er niet, op enkele opschriften en uithangborden na. Alleen op de achterzijde van het omslag staan enkele aanwijzingen en zoekopdrachten vermel…Lire la suite

Zonnige zomer

Na de winter en de lente is Rotraut Susanne Berner aan de zomer toegekomen. Het derde boek in de reeks ligt volledig in lijn van de twee voorgaande. De zeven dubbele bladzijden geven telkens een momentopname van de stad of van het platteland, waarop je niet in één, twee, drie uitgekeken raakt. Bij elke plaat kan je uren kijken, zoeken, vertellen. Op de achterflap staat een aantal figuren die op elke plaat terug te vinden zijn: een poes die op een muis jaagt, een non die van pinguïns houdt, Daniela die met een opgeblazen krokodil onder de arm op weg is naar het verjaardagsfeest van Susanne. Uiteindelijk blijkt heel het boek een aanloop naar Susannes verjaardagsfeest, maar het stoort geenszins als je dit niet doorhebt en al lang bij elk personage je eigen verhaal verzonnen hebt. De illustratiestijl van Berner blijft wat houterig en naiëf, maar o zo charmant.

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande. Elle est lauréate en 2016 du prestigieux prix internatonal, le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiver), …En lire plus sur Wikipedia