Een vrouw is afgekickt van de heroi͏̈ne en wil een eigen bedrijf beginnen maar krijgt ondermeer te maken met de terugkeer van haar ex-vriend en de criminele aspiraties van haar broer
Titre
Little fish / dir. Rowan Woods
Directeur
Rowan Woods
Acteur
Cate Blanchett Sam Neill Hugo Weaving
Langue
Anglais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 123 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582422375

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tweede speelfilm van de Australische regisseur Rowan Woods (The boys) uit 2005 met in de hoofdrol Cate Blanchet (Babel, Charlotte Gray, The gift, The lord of the rings) en verder Sam Neill en Hugo Weaving. Het verhaal speelt in Little Saigon, een armoedige Aziatische buitenwijk van Sidney. Hoofdpersoon Tracy Heart is begin dertig. Ze komt uit een probleemgezin, is afgekickt van de heroïne en wil een nieuw leven opbouwen, maar het is moeilijk los te komen van haar omgeving. Dana Linssen (NRC 23-9-'06) geeft 3 (van 5) balletjes: '(...) regisseur Rowan Woods lijkt niet erg geïnteresseerd in het moralistische aspect van dat verhaal. In plaats daarvan koos hij ervoor, in semimodieus schichtig camera-idioom, om zijn acteurs op de huid te zitten. Het gaat om de kleine dingen, de terloopse observaties. (...) Zwemmen of verzuipen, daar draait het om, maar voor de kleine vissen (ook: de kleine criminele sukkelaars) is het in deze film eigenlijk heel aantrekkelijk om maar een beetje rond te d…Lire la suite

À propos de Rowan Woods

Rowan Woods (né en 1959 à Sydney) est un réalisateur et scénariste australien.

Filmographie

  • 1994 : Tran the Man (court-métrage)
  • 1998 : The Boys
  • 1999-2003 : Farscape (série)
  • 2000 : Dogwoman: Dead Dog Walking (TV)
  • 2002 : Cavale australe (Do or Die, mini-série)
  • 2004 : Fireflies (TV)
  • 2005 : Little Fish
  • 2008 : Fragments (Winged Creatures)
  • 2009 : 3 Acts of Murder (TV)

Liens externes

(en) Rowan Woods sur l’Internet Movie Database

Suggestions