De gerespecteerde curator van een museum voor moderne kunst belandt in een existentiële crisis.
Titre
The square / scenario en regie Ruben Östlund
Directeur
Ruben Östlund
Acteur
Claes Bang Elisabeth Moss 1982- Dominic West Terry Notary
Langue
Suédois
Éditeur
Lumiere, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
143 min.
Note
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003481235
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Satire van Ruben Ostlünd (Turist; Involuntary) met de Deense acteur Claes Bang in zijn eerste grote filmrol. Christian is curator van een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm. Het museum heeft een nieuwe installatie: een door ledlampjes gemarkeerd vierkant van vier bij vier meter waarbinnen iedereen gelijk is en elkaar moet helpen. Christian's marketingstaf bedenkt een onorthodoxe campagne die voor veel commotie zorgt. Tegelijkertijd wordt hij op straat beroofd van zijn portemonnee en smartphone en gaat zelf achter de daders aan. Het leven van Christian dreigt in chaos te veranderen. De recensenten geven 4 of 5 sterren. Coen van Zwol (NRC 7-11-’17): ‘(…) een brede, onevenwichtige maar fascinerende satire die om zich heen schiet en soms mist. (…) een film die ietwat overkookt van de ideeën en ongemakkelijke observaties. En dat houdt het grappig, spannend en stimulerend.’ VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Regisseur Östlund spaart niets en niemand in zijn film en sleurt de kijker van de …Lire la suite

À propos de Ruben Östlund

Ruben Östlund, né à Styrsö (Göteborg), en Suède, le 13 avril 1974, est un réalisateur, scénariste, monteur, producteur et directeur de la photographie suédois.

Biographie

À l'origine réalisateur de films sur le ski, Ruben Östlund réalise à partir de 2004 des films de fiction de long métrage, dont The Guitar Mongoloid (en) (2004), Happy Sweden (2008) et Play (2011).

En 2014, il présente son film Snow Therapy dans la catégorie Un certain regard au Festival de Cannes.

Avec The Square en 2017, il acquiert une reconnaissance internationale en recevant la Palme d'or lors du Festival de Cannes.

En décembre 2018, il préside le jury du En lire plus sur Wikipedia

Suggestions