Een opeenvolging van nare gebeurtenissen in het leven van de 11-jarige Emily, bijgenaamd Skunk, die woont in Noord-Londen in een gebroken gezin.
Sujet
Geweld
Titre
Broken
Directeur
Rufus Norris
Antécédent bibliographique
Daniel Clay
Compositeur
Damon Albarn
Acteur
Tim Roth Cillian Murphy
Langue
Anglais
Éditeur
A Film, 2013 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
87 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777945421
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Brits familiedrama uit 2012, filmdebuut van theaterregisseur Rufus Norris, met Eloise Laurence, Tim Roth e.a. Losjes gebaseerd op de roman van Daniel Clay. De 11-jarige Emily, bijgenaamd Skunk, geniet van haar vrije tijd in de zomer voordat zij naar de middelbare school gaat. Ze leeft in Londen in een gebroken gezin, waarvan de moeder is vertrokken en met een vaak afwezige vader waar ze wel een goede band mee heeft. Maar dan gebeuren er een aantal nare dingen in haar leven. Haar vriend en simpele buurjongen wordt door een agressieve buurman in elkaar geslagen omdat hij met zijn dochter geslapen zou hebben. Als de gevoelige Rick vrijkomt, is hij 'gebroken' en vanaf dat moment gaat het steeds slechter met hem. Daarna volgen de slechte gebeurtenissen elkaar snel op. Kevin Toma (Volkskrant 7-3-'13) geeft 3 (van 5) sterren: 'Helaas verliest de film veel van zijn impact doordat scenarist Mark O'Rowe tragedie op tragedie stapelt zonder op de dosering te letten. Maar dat Norris een talent is …Lire la suite

À propos de Rufus Norris

CC BY-SA 3.0 - Image by Odessa International Film Festival

Rufus Norris (né le 16 janvier 1965 en Angleterre) est un réalisateur, acteur et metteur en scène britannique. Il est depuis 2015 le directeur artistique du Royal National Theatre.

Biographie

Théâtre

Comme metteur en scène

  • 2009 : La Mort et l'Écuyer du roi de Wole Soyinka, Royal National Theatre, Londres

Filmographie partielle

Comme réalisateur

  • 2012 : Broken
  • 2015 : London Road

Comme acteur

Suggestions