Een gokverslaafde docent probeert zijn geluk te beproeven in Las Vegas. Dit gaat niet zoals hij hoopt waardoor zijn lot in de handen van de maffia komt te liggen.
Sujet
Gokken
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 106 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Remake van de film van Karel Reisz (1974)
EAN
5053083025687

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 48 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse remake uit 2014 van de gelijknamige film uit 1974. Toen met James Caan, spelend in New York, nu met Mark Wahlberg en verplaatst naar Los Angeles. Een verhaal over een vooraanstaand figuur en met beschamend geheim. Jim Bennet (Wahlberg) is docent literatuur aan de universiteit en heeft een ernstige gokverslaving, waardoor hij steeds dieper in de schulden raakt. Hij kan geld lenen van zijn rijke moeder (Jessica Lange) om zijn schulden af te betalen, maar vertrekt met Amy, een jonge studente naar Las Vegas om het geld te vermenigvuldigen. Dat mislukt en zijn maffiose schuldeisers (waaronder John Goodman) draaien de duimschroeven aan. In een laatste poging geld te genereren betrekt hij er een andere leerling bij: Lamar, wiens veelbelovende basketballoopbaan wordt gedwarboomd door een blessure. Jim wil wedden op een wedstrijd waarvan alleen hij de uitslag al kent. De critici menen dat deze actuele versie het origineel niet overstijgt. 'Mark Wahlberg’s designer-suited performanc…Lire la suite

À propos de Rupert Wyatt

Rupert Wyatt, né le 26 octobre 1972 à Exeter (Devon), est un producteur de cinéma, scénariste et réalisateur britannique.

Biographie

Rupert Wyatt grandit près de Winchester (Hampshire). Il est éduqué à la Dragon School et au Winchester College.

Carrière

Rupert Wyatt est le fondateur de la maison de production Picture Farm en Angleterre qui produit de nombreux courts métrages et documentaires.

Son deuxième film Ultime Évasion (The Escapist) fait la première du Festival de Sundance en janvier 2008 et en tant que réalisateur, il est nominé deux fois pour le Hitchcock d'Or et le Hitchcock d'Argent du public au Festival du film britannique de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions