Livre audio
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
In het onherbergzame Amerika van 1844 trekken zeven kinderen onder aanvoering van hun 13-jarige broer naar het veelbelovende, onontgonnen Westen. Tijdens deze tocht moeten zij, evenals veel andere pioniers, grote gevaren doorstaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Zwerftochten
Titre
De kinderkaravaan
Auteur
An Rutgers van der Loeff
Narrateur
Jan Donkers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2009
6 cd's
Durée
circa 5 uur
ISBN
9789047605478

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De kinderkaravaan vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Sager, vader, moeder en zeven kinderen, ten tijde van de ontginning en verkenning van het Nieuwe Land, Amerika. Halverwege de 19e eeuw zijn de Verenigde Staten nog een ruige plek, in handen van wilde dieren en indianen, en avonturiers en boeren worden erdoor aangetrokken, in de hoop er een nieuw en beter leven te kunnen opbouwen.
Zo ook deze familie: vader Henry trekt regelmatig van plaats naar plaats, met de gedachte dat het gras daar altijd groener is. Naarmate zijn gezin uitbreidt, wordt het echter steeds moeilijker alles achter te laten. Maar de trekkoorts blijft, en wanneer de oudste zoon, John, 13 jaar wordt in 1844, vertrekt het gezin met een grote karavaan in de hoop het noordwesten van Oregon te bereiken, waar een eerdere karavaan zich reeds gesetteld heeft. Moeder Naomi is zwanger tijdens de tocht, wat voor de nodige complicaties zorgt: onderweg verlaten ze de karavaan, omdat baby Indepentia niet lan…Lire la suite
Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 1949, waarin op aangrijpende wijze verteld wordt hoe in 1844 de zeven kinderen uit een pioniersgezin na de dood van hun ouders alleen door het verre westen van Noord-Amerika reizen. Tijdens deze reis staan ze aan tal van ontberingen bloot en komt het regelmatig voor dat ze zonder eten en drinken zitten. Onder leiding van de 13-jarige John Sagar weten de kinderen meer dood dan levend het reisdoel te bereiken en worden ze warm onthaald. Het verhaal heeft nog steeds niets van zijn zeggingskracht verloren, het is aangrijpend en invoelbaar om naar de belevenissen en de afschuwelijke ervaringen te luisteren. Het verhaal werd altijd gepresenteerd als 'waar gebeurd', de schrijfster baseerde zich op een krantenartikel, maar in 2012 ontdekte journalist Imco Lanting in de VS dat de kinderen in werkelijkheid steeds gezelschap hadden van volwassenen. Deze klassieker wordt voorgelezen door radiomaker en schrijver Jan Donkers. Vanaf ca. 10 jaar.