Livre
Anglais

In a dark, dark wood

Ruth Ware (auteur)

In a dark, dark wood

Genre:
Als een jonge vrouw een vrijgezellenparty van een vroegere vriendin bezoekt, komt ze in de besneeuwde bossen in levensgevaar.
Titre
In a dark, dark wood
Auteur
Ruth Ware
Langue
Anglais
Éditeur
London: Vintage, 2021 | Autres éditions
338 p.
ISBN
9780099598244 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ik-figuur Nora gaat naar de vrijgezellenparty van een vroegere collegevriendin. Ze hebben elkaar tien jaar niet gezien, want Nora brak haar studie af en verhuisde. Met Nina, waar ze wel mee omgaat, gaat ze naar een geïsoleerd huis in de bossen. De sfeer is al snel ongemakkelijk: er wordt gedronken en gesnoven, er zijn irritaties en hatelijke opmerkingen. Dan valt er een dode en er volgt een escalatie van gebeurtenissen. Nora belandt, gewond en met geheugenverlies, in het ziekenhuis. Deze psychologische thriller is een sterk debuut van deze Engelse schrijfster. De setting is onheilspellend: een huis met glazen wanden, geen telefoonbereik, voetstappen in de sneeuw. Er zijn geheimen: wat is er in Nora’s verleden gebeurd en wie weet dit? De karakters zijn goed neergezet: de hysterische adorerende vriendin van de bruid, de arts Nina als de steun voor Nora, de bruid met haar eigen agenda. Het perspectief wisselt tussen heden en verleden, ook door Nora’s geheugenverlies. Spanning verhogende …Lire la suite

À propos de Ruth Ware

CC BY 3.0 - Image by Librairie Mollat

Ruth Ware (née le 26 septembre 1977), nom de plume de Ruth Warburton, est une écrivaine britannique de romans policiers.

Elle est l'autrice de, notamment, In a Dark, Dark Wood (2015), The Woman in Cabin 10 (2016), The Lying Game (2017), The Death of Mrs Westaway (2018), The Turn of the Key (2019) et One By One (2020). In a Dark, Dark Wood et The Woman in Cabin 10 ont rejoint la liste des 10 bestsellers du Sunday Times et du The New York Times.

Biographie

Ruth Warburton naît en 1977 et grandit à Lewes. Elle étudie l'anglais à l'université de Manchester, où elle développe un intérêt pour le vieil et le moyen anglais.

Avant sa carrière littéraire, Ruth Ware travaille comme serveuse, libraire et attachée de presse. Elle vit un temps à Paris, où elle enseigne l'anglais comme langue seconde.

Ruth Warburton commence sa carrière littérai…En lire plus sur Wikipedia