Braille
Néerlandais

De dood van mevrouw Westaway

Ruth Ware (auteur), Hanneke van Soest (traducteur)
Een jonge lezeres van tarotkaarten, die moeite heeft om rond te komen van haar inkomsten, ontvangt een brief met de mededeling dat zij recht heeft op een deel van de erfenis van een haar onbekende vrouw.
Titre
De dood van mevrouw Westaway
Auteur
Ruth Ware
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The death of Mrs Westaway
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
15 banden
Éditeur original
Uitgeverij Luitingh Sijthoff
Note
Gemaakt in Vlaanderen

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De dood van mevrouw Westaway

Eerste zin. De eksters zijn terug.

Harriet ‘Hal’ Westaway heeft in haar jonge leven nog niet veel geluk gehad: haar moeder is verongelukt, haar vader zou een Spanjaard kunnen zijn maar is verder onbekend, en ze verdient een magere boterham met tarotkaarten leggen op de pier van Brighton. Op een dag krijgt ze echter bericht dat ze het landgoed van haar overleden grootmoeder heeft geërfd. De verwarring is groot, want Hals moeder heeft haar altijd verteld dat haar grootouders dood waren. Toch reist ze af naar het landgoed. Daar blijken in het verleden vreselijke dingen te zijn gebeurd. Door haar werk kan Hal als geen ander mensen lezen, maar nu struikelt ze over familiegeheimen, lijken en haar eigen leugens.

Ruth Ware, succesauteur van In een donker, donker bos en Het leugenspel, weet wat een gothic novel nodig heeft: een enorm landhuis, sombere rijkaards, geheimzinnige bedienden, krijsende vogels en donkere kelders. Haar Oliver Twist -achtige Hal moet in dit doolhof op zoek naar de waarheid ove…Lire la suite

Als lezeres van tarotkaarten heeft de 21-jarige Hal moeite om in het hedendaagse Brighton in Engeland het hoofd boven water te houden. Zij leidt een teruggetrokken bestaan sinds haar moeder drie jaar daarvoor bij een verkeersongeluk is omgekomen. Dan ontvangt zij een brief waarin staat dat zij recht heeft op een deel van de nalatenschap van een haar onbekende vrouw. De naam van de vrouw zegt haar niets, maar in het nauw gedreven door de steeds dreigender taal van een woekeraar besluit Hal zich voor te doen als de kleindochter met wie zij kennelijk verwisseld is. Een hedendaagse klassieke Engelse thriller, met daarin alle elementen van het genre, zoals een afgelegen landhuis, een bazige huishoudster, een meer met een botenhuis, een familie die niet op een onbekende erfgenaam zit te wachten en duistere familiegeheimen. De vierde roman van de auteur, grotendeels in de derde persoon geschreven, afgewisseld met dagboekfragmenten in de eerste persoon van ruim twintig jaar daarvoor. Een met …Lire la suite

À propos de Ruth Ware

CC BY 3.0 - Image by Librairie Mollat

Ruth Ware (née le 26 septembre 1977), nom de plume de Ruth Warburton, est une écrivaine britannique de romans policiers.

Elle est l'autrice de, notamment, In a Dark, Dark Wood (2015), The Woman in Cabin 10 (2016), The Lying Game (2017), The Death of Mrs Westaway (2018), The Turn of the Key (2019) et One By One (2020). In a Dark, Dark Wood et The Woman in Cabin 10 ont rejoint la liste des 10 bestsellers du Sunday Times et du The New York Times.

Biographie

Ruth Warburton naît en 1977 et grandit à Lewes. Elle étudie l'anglais à l'université de Manchester, où elle développe un intérêt pour le vieil et le moyen anglais.

Avant sa carrière littéraire, Ruth Ware travaille comme serveuse, libraire et attachée de presse. Elle vit un temps à Paris, où elle enseigne l'anglais comme langue seconde.

Ruth Warburto…En lire plus sur Wikipedia