Livre
Néerlandais

In een donker, donker bos

Ruth Ware (auteur), Hanneke van Soest (traducteur)
Als een jonge vrouw een vrijgezellenparty van een vroegere vriendin bezoekt, komt ze in de besneeuwde bossen in levensgevaar.
Titre
In een donker, donker bos
Auteur
Ruth Ware
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
In a dark, dark wood
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
431 p.
ISBN
9789021026589 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nora, schrijfster van misdaadromans uit Londen, wordt tot haar verbazing uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, een vriendin met wie ze al tien jaar geen contact meer heeft. Ze voelt er niets voor, maar als ze een andere genodigde, Nina, blijkt te kennen en een herinneringsmail krijgt, besluit ze toch te gaan. Ze reist naar Newcastle en vandaar met Nina naar een huis in de bossen. Als ze daar de andere genodigden ziet, weet ze dat ze niet had moeten gaan. Dan vertelt Clare dat ze gaat trouwen met James, Nora’s jeugdliefde, en dat ze om die reden is uitgenodigd. Het bevestigt Nora’s gevoel dat het weekend in het donkere bos niet veel goeds belooft. De Engelse auteur debuteert met deze goed besproken, goed vertaalde thriller. Die is heel prettig leesbaar door een uitstekend opgebouwde plot met steeds nieuwe wendingen en nieuwe verdachten, maar is niet heel spannend doordat vrij snel duidelijk is uit welke richting er gevaar dreigt. Het slot is dan ook niet verrassend, maar vo…Lire la suite

À propos de Ruth Ware

CC BY 3.0 - Image by Librairie Mollat

Ruth Ware (née le 26 septembre 1977), nom de plume de Ruth Warburton, est une écrivaine britannique de romans policiers.

Elle est l'autrice de, notamment, In a Dark, Dark Wood (2015), The Woman in Cabin 10 (2016), The Lying Game (2017), The Death of Mrs Westaway (2018), The Turn of the Key (2019) et One By One (2020). In a Dark, Dark Wood et The Woman in Cabin 10 ont rejoint la liste des 10 bestsellers du Sunday Times et du The New York Times.

Biographie

Ruth Warburton naît en 1977 et grandit à Lewes. Elle étudie l'anglais à l'université de Manchester, où elle développe un intérêt pour le vieil et le moyen anglais.

Avant sa carrière littéraire, Ruth Ware travaille comme serveuse, libraire et attachée de presse. Elle vit un temps à Paris, où elle enseigne l'anglais comme langue seconde.

Ruth Warburto…En lire plus sur Wikipedia