Livre
Néerlandais
Vier tienermeiden spelen een gevaarlijk spel, dat 17 jaar later nog steeds serieuze gevolgen heeft.
Titre
Het leugenspel
Auteur
Ruth Ware
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lying game
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Sijthoff, 2019 | Autres éditions
384 p.
Date de sortie
07-03-2019
ISBN
9789021023212 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het leugenspel

Eerste zin. De Reach is die ochtend breed en rustig.

Een hond vindt een menselijk bot. Zo komt er na jaren een einde aan de zoektocht naar Ambrose, tekenleraar op een meisjesschool in Salten, aan de Zuid-Engelse kust. Zijn dochter Kate stuurt een bericht naar de meisjes met wie ze zeventien jaar geleden een bijzonder intense relatie had: Fatima, Thea en Isa. Met hun vieren vormden ze toen een leugenaarsclub: probeer met zo veel mogelijk overtuiging anderen iets wijs te maken, behalve elkaar. Natuurlijk ging dat fout: de spoken uit het verleden, de verdwenen Ambrose en zijn verjaagde stiefzoon Luc, staan de vrouwen na al die jaren op te wachten in Salten, waar ze destijds uiteindelijk van school werden gestuurd. Nu liegen de vier niet langer voor de lol, maar puur om te overleven.

De Britse Ruth Ware heeft veel gemeen met haar voornaamgenoot Ruth Rendell. Haar derde psychologische thriller is niet opzienbarend spannend, het is wel een verrassend knap verhaal over hoe absoluut gewaande vriendschap en grote liefde altijd venijnig…Lire la suite

Vier meiden en een belofte. Ze vormen een pact en spelen het leugenspel, waarbij ze iedereen mogen bedriegen behalve elkaar. Maar wat als een spel begint, heeft serieuze gevolgen: na een schandaal en een verdwijning worden ze van school gestuurd. Ze gaan ieder hun weg, maar die afschuwelijke leugen is nooit ver uit hun geheugen. ‘Ik heb jullie nodig’. Als Isa dit sms’je zeventien jaar later ontvangt, weet ze wat haar te doen staat. Samen met haar baby stapt ze op de trein om haar drie beste vriendinnen te ontmoeten. Als blijkt dat er een lichaam is gevonden en hun leugen daarmee ontrafeld dreigt te worden, moeten ze opnieuw een front vormen. Via Isa’s herinneringen, die in flashbacks voorbij komen, wordt langzaamaan duidelijk wat er vroeger is gebeurd. De spanning in het verhaal wordt vooral veroorzaakt door de immer aanwezige grauwheid en de beklemmende sfeer. Toen was er zon en vrolijkheid; nu is er regen en narigheid. Hun leugenspel heeft voor altijd nare gevolgen. Derde thriller v…Lire la suite

À propos de Ruth Ware

CC BY 3.0 - Image by Librairie Mollat

Ruth Ware (née le 26 septembre 1977), nom de plume de Ruth Warburton, est une écrivaine britannique de romans policiers.

Elle est l'autrice de, notamment, In a Dark, Dark Wood (2015), The Woman in Cabin 10 (2016), The Lying Game (2017), The Death of Mrs Westaway (2018), The Turn of the Key (2019) et One By One (2020). In a Dark, Dark Wood et The Woman in Cabin 10 ont rejoint la liste des 10 bestsellers du Sunday Times et du The New York Times.

Biographie

Ruth Warburton naît en 1977 et grandit à Lewes. Elle étudie l'anglais à l'université de Manchester, où elle développe un intérêt pour le vieil et le moyen anglais.

Avant sa carrière littéraire, Ruth Ware travaille comme serveuse, libraire et attachée de presse. Elle vit un temps à Paris, où elle enseigne l'anglais comme langue seconde.

Ruth Warburto…En lire plus sur Wikipedia