Livre
Néerlandais

Circuskunstjes

Ruth Wielockx (auteur)

Circuskunstjes

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
In het circus lopen de zebra's mooi achter elkaar en springen de konijntjes zo uit de doos en in de hoed. Hardkartonnen prentenboek over voorzetsels en tegenstellingen met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Circuskunstjes
Auteur
Ruth Wielockx
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[18] p. : ill.
Note
Kartonboekjes
ISBN
9789044820300 (hardback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over circuskunstjes zoals konijntjes die uit een doos in een hoed springen, zeeleeuwen die een bal op hun neus houden en een aap die op een balk fietst. De illustraties beslaan dubbele pagina's, zijn overzichtelijk, herkenbaar en kleurrijk met gebruikmaking van witte achtergronden. De dieren zijn en face of en profil afgebeeld; er is gewerkt met afsnijdingen waardoor dieren als giraffen enorm groot lijken. Het gebruik van laag perspectief verhoogt de betrokkenheid en vergroot effecten, zoals van een leeuwensprong door een brandende hoepel. De enkele tekstregels zijn weergegeven in levendige, versierde zwarte hoofdletters die lijken op de typografie van oude circusposters; begrippen zoals links-rechts, verweg-dichtbij zijn groter en vet gedrukt. Op de laatste illustratie staat de circusdirecteur tussen de circusdieren, alle ogen zijn op hem gericht. Kijk- en benoemboek met aandacht voor de taalontwikkeling van peuters. Tegeli…Lire la suite

Circuskunstjes

Circus is een thema dat peuters enorm aanspreekt. Er is immers veel te beleven tijdens een voorstelling. In dit prentenboek worden op een speelse manier de bepalingen van plaats aangeleerd. Dat doet auteur-illustrator Ruth Wielockx via vrolijke illustraties van circusdieren die hun kunstjes laten zien: de konijntjes springen uit de doos en in de hoed van de goochelaar, de zebra’s lopen achter elkaar, de leeuw springt door de vuurhoepel, enz. Dit kijkboek helpt om de taalontwikkeling van peuters te stimuleren.