Livre
Néerlandais

Prinses Piccalilly

Saarein Te Brake (auteur), Sassafras De Bruyn (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als in het koninkrijk Kornichon een prinses wordt geboren, is iedereen blij. Maar Lily kijkt altijd boos en zuur en wordt al gauw Prinses Piccalilly genoemd. Zal een vrolijke prins haar eindelijk kunnen laten lachen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Prinses Piccalilly
Auteur
Saarein Te Brake
Dessinateur
Sassafras De Bruyn
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825633 (hardback)
Placing suggestion
Prinsen - Prinsessen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De koning en koningin van Kornichon zijn dolblij met de geboorte van Lilly. Maar Lilly kijkt zuur, en al snel krijgt ze de bijnaam prinses Piccalilly. Achttien jaar lang lacht Lilly nooit, en alle hoop is gevestigd op een vrolijke prins. Maar waar vind je een prins die niet wegloopt voor een zuur gezichtje? Dit humoristische sprookjes knipoogt zeer geslaagd naar oude, vertrouwde sprookjes. De vrolijke prinsen hebben stuk voor stuk briljante ideeën: de een wil langs een vlecht omhoog klimmen, de ander heeft een muiltje in de aanbieding en de volgende komt met een stapel matrassen aan. Kennelijk heeft prinses Piccalilly geen behoefte aan zoet en lief en er volgt een verrassend en grappig happy end. Vaak beslaan de sfeervolle tekeningen twee pagina’s en is de vrij uitgebreide tekst in zwarte schreefletter eroverheen afgedrukt. Op andere spreads is een van de pagina’s gevuld met een tekening en staat de tekst op de naastgelegen pagina, voorzien van nog een kleine afbeelding. Grijs-, groen…Lire la suite

Prinses Piccalilly

Een modern sprookje met een stoere prinses in de hoofdrol. Leuke humor en mooi uitgewerkte illustraties.

In het koninkrijk Kornichon wordt een prinsesje geboren: Lily. Dit dametje is geboren met een gezicht als een donderwolk. Daar verandert tijdens het opgroeien zo goed als niets aan. Haar naam wordt dan ook snel Piccalilly (pickels). Wanneer de prinses oud genoeg is, gaan de koning en de koningin op zoek naar een prins voor haar. Het liefst eentje die haar vrolijk kan maken. Maar waar gaan ze die vinden? Met een vette knipoog naar Rapunzel, Assepoester en de prinses op de erwt passeren er heel wat prinsen de revue. Piccalilly hoeft echter de afdankertjes van haar collega-prinsessen niet. Zij laat immers haar oog vallen op een voorbijrijdende, 'zure' prins. Ook hij kreeg een naamsverandering: prins August werd prins Augurk. In elkaars gezelschap vinden ze plots wel hun lachspieren.

Een leuk, eenvoudig sprookje dat zeker ook aanslaat bij oudere kinderen. Het m…Lire la suite