Livre
Néerlandais

Mare en Sebas zijn echte helden

Sabine Wisman (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Mare en Sebas zijn zeemeerminnen. Ze gaan op zoek naar hun vriendje, orka Tobi. De orka is samen met het zeegoud ontvoerd door kapitein Inktvis. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI 5, AVI M4
Titre
Mare en Sebas zijn echte helden
Auteur
Sabine Wisman
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
59 p. : ill.
ISBN
9789048706600 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mare en Sebas zijn zeemeerminnen. Als zij ontdekken dat hun orka-vriendje Tobi verdwenen is en ook het zeegoud weg is, gaan zij op zoek. Onderweg horen zij dat kapitein Inktvis de dader is, maar voor zij bij hem zijn, moeten ze onder andere nog een gevecht aangaan met zwaardvissen. Eenvoudig, fantasievol en vrolijk verteld verhaaltje, deel uit de serie 'Boekbende'*. Het taalgebruik is eenvoudig (AVI-M4) met iedere (korte) zin steeds op een nieuwe regel. De tekst staat gedrukt in een grote letter op crèmekleurig papier. Eenvoudige zwart-wittekeningen ondersteunen het verhaal. De doelgroep zal het verhaal door de opzet (een tocht met ontmoetingen en een goed einde) makkelijk kunnen volgen. De schutbladen zijn geïllustreerd als een soort stripverhaal. Op het aantrekkelijk uitgevoerde gekleurde voorkaft vechten de kinderen met de zwaardvissen. Vanaf ca. 7 jaar.

Mare en Sebas zijn echte helden

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. Het verhaal wordt in stripverhaal verkort weergegeven aan de binnenkant van de cover.
Mare en Sebas, twee vriendjes, zijn eigenlijk zeemeermi…Lire la suite

Suggestions