Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Very important Hugo

Sabine Zett (auteur), Ute Krause (dessinateur), Marieke Hoogland (traducteur)
Hugo (12, ik-figuur) besluit met zijn vriend Nick een halloweenfeest te organiseren midden in de zomer. Ook gaat hij zijn geluk beproeven in de toneelgroep van school. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Very important Hugo
Auteur
Sabine Zett
Dessinateur
Ute Krause
Traducteur
Marieke Hoogland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Very important Hugo
Éditeur
Haarlem: Holland, 2015
172 p. : ill.
ISBN
9789025112981 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aantrekkelijk en mooi vormgegeven leesboek rond hoofdpersoon Hugo (12, ik-figuur). Hugo is een jongen die overtuigd is van zijn kwaliteiten en genialiteit. Hij zit in de eerste van het voortgezet onderwijs en besluit met vriend Nick een halloweenfeest te organiseren midden in de zomer. Terwijl dit feest met griezelattributen, spannende uitnodigingen en zelfs met geheimhoudingsplicht voor de deelnemers voortvarend wordt georganiseerd, doet Hugo samen met klasgenoten mee aan een toneelstuk van school, waarmee het schooljaar zal worden afgesloten. Ook daarin geeft Hugo blijk van zelfbewuste aanwezigheid, maar ook van ongeëvenaarde inzet om goed voor de dag te komen. Diep in zijn hart is Hugo als iedereen, waarbij een zuchtje persoonlijke aandacht wonderen doet. Vierde boek over Hugo*. Dynamisch, zwart-wit geïllustreerd en vertaald in vlot Nederlands. Voor alle prepubers van nu. Vanaf ca. 10 jaar.

Very important Hugo

Vierde deel van een reeks rond Hugo, de tiener die zichzelf een genie en de 'coolste' gast van school vindt. Deze keer plant Hugo met Nick, zijn beste maatje, een Halloweenparty in volle zomerperiode. Ondertussen haalt hij op school niet al te goede resultaten. Om meester De Klein gunstig te stemmen stelt hij voor om mee te doen aan de toneelvoorstelling Assepoester. Het Halloweenfeest wordt een succes, maar zal het acteerdebuut van Hugo ook goed aflopen?

Wie een luchtig, grappig en vlot te lezen verhaal zoekt, is bij Hugo aan het juiste adres. De tegenstelling tussen Hugo's eigendunk en de werkelijkheid is groot maar zorgt altijd voor de leukste effecten. Voor het genre is er nog vrij veel tekst in deze reeks en slechts hier en daar een kleine zwart-wittekening.


Suggestions