Livre
Néerlandais

Bommetje!

Sacha Cotter (auteur), Josh Morgan (dessinateur), Joukje Akveld (traducteur)
Een jongetje droomt van het perfecte bommetje. Want als je een goed bommetje kunt maken, hoor je erbij. Maar hij durft niet in het water te springen. Iedereen geeft hem advies, maar zijn oma Nan geeft hem voldoende zelfvertrouwen om zijn 'allereigenste' bommetje te bedenken. Prentenboek met dynamische, exotische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
Bommetje!
Auteur
Sacha Cotter
Dessinateur
Josh Morgan
Traducteur
Joukje Akveld
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bomb
Éditeur
Amsterdam: Volt, 2020
36 p. : ill.
ISBN
9789021421803 (hardback)
Placing suggestion
Anders zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jongetje (ik-persoon) droomt al heel zijn leven van een ‘perfect bommetje’. In zijn omgeving weet iedereen een ‘buitengewoon bommetje’ in het water te maken en dan pas hoor je er ook echt bij. Er zijn veel verschillende bommetjes, zoals de Manu of de vogelbom, en bijbehorende rituelen. Maar het jongetje durft niet van de plank te springen. Iedereen geeft hem goedbedoeld advies, maar het is zijn oma die hem het zelfvertrouwen weet te geven om op zijn ‘aller-eigenste manier’ een perfect bommetje te maken. Bijzonder prentenboek waarin het thema zelfvertrouwen goed is uitgewerkt en vormgegeven. Op een ontroerende wijze weet hij met hulp van zijn oma voldoende vertrouwen in zichzelf te krijgen. Het verhaal is goed opgebouwd, met een duidelijke spanningsboog en de tekst is erg geschikt om voor te lezen. Nergens wordt expliciet aangegeven waar het verhaal speelt, maar het moet een tropische omgeving zijn waar veel gekleurde mensen wonen. De kleurrijke, vaak zeer dynamische illustraties m…Lire la suite

Bommetje

Een Maori jongen droomt ervan het perfecte bommetje te springen en zo iedereen in zijn omgeving met verstomming te slaan. Maar ondanks alle adviezen van vrienden en zijn oma bakt hij er niets van. Tot hij van zijn oma de wijze raad krijgt naar zichzelf te luisteren, en het helemaal op zijn eigen manier aan te pakken. Getooid met traditionele juwelen, bloemen en strepen op zijn gezicht springt hij een indrukwekkend bommetje.De wervelende, kleurrijke illustraties nemen je op in de Nieuw-Zeelandse wereld. Echt mooi zijn de illustraties niet te noemen, maar wisselende perspectieven en steeds verspringende lay-out, brengen samen met de suggestie van opgekleefde foto’s, tekeningetjes en voorwerpen op de schutbladen, wel erg veel leven in de brouwerij. Aan de tekst hapert behoorlijk wat: soms ontbreekt er context, andere stukken zijn dan weer langdradig, het sporadische rijm wringt en de Hollandse woorden bassie en gassie zijn voor Vlaamse kinderen onbegrijpelijk.

Lire la suite