DVD
Néerlandais
Documentaire waarin de filmmaakster, als draagster van een erfelijk kanker-gen met daardoor een sterk verhoogde kans op borstkanker, het vraagstuk belicht over het wel of niet preventief laten verwijderen van haar borsten en over de mogelijkheden qua protheses en implantaten.
Titre
Nieuwe tieten
Directeur
Sacha Polak
Compositeur
Rutger Reinders
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Cinema Delicatessen, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
69 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
ISBN
9789461873019
Placing suggestion
605.91 (SISO) Kanker (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Egodocument van Sacha Polak (Hemel) over het erfelijke gen dat borst- en/of eierstokkanker kan veroorzaken. Sacha verliest haar moeder aan borstkanker als ze elf maanden oud is. Omdat na onderzoek blijkt dat zij ook het gen bij zich draagt, overweegt ze een preventieve behandeling aan haar borsten. Ze weet dat ze 60-80% kans heeft op borstkanker en 40-60% op eierstokkanker. Zij besluit tot behandeling en gaat op zoek naar de mogelijkheden om haar borsten te reconstrueren. De film benadert met name de rationele overwegingen van Sacha en haar naastbetrokkenen maar ook de emoties die een ieder doormaakt. Ook gesprekken met lotgenoten zijn erin opgenomen evenals opnamen vanuit het ziekenhuis. Erg veel bewegende filmbeelden maken het kijken wat onrustig. De film draaide op het Nederlands Film Festival en is uitgezonden door de NCRV. Jann Ruyters (Trouw 25-9-’13): ‘Dit egodocument is - in nuchterheid en humor - niet alleen een steun in de rug voor vrouwen die voor dezelfde keuze staan, maar…Lire la suite

À propos de Sacha Polak

CC BY 3.0 - Image by Breaking Ground (on Vimeo)

Sacha Polak, née le 29 juillet 1982 à Amsterdam, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Carrière

Elle commence sa carrière cinématographique à 24 ans.

En 2019, elle réalise son troisième long métrage Dirty God. C'est le récit d'une jeune mère Jade défigurée à vie par une attaque à l'acide de son ancien compagnon. L'actrice Vicky Knight est elle-même une grande brûlée. Il a été tourné en anglais à Londres.

Vie privée

La mère de Polak est morte d'un cancer du sein 11 mois après sa naissance. Elle est la fille du journaliste Hans Polak (nl).

Filmographie

En lire plus sur Wikipedia