Livre
Néerlandais
Hazeltje leert tot vijf tellen van Grote Haas: van één pluizenbol tot vijf sterren aan de hemel. Dan gaat Hazeltje heerlijk slapen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Tellen
Titre
Tellen
Auteur
Sam McBratney 1943-2020
Dessinateur
Anita Jeram
Traducteur
L.M. Niskos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Counting
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2013 | Autres éditions
[12] p. : ill.
ISBN
9789047705901 (hardback)
Placing suggestion
Telboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit kleine vierkante hardkartonnen telboekje met twee afgeronde hoeken is gekoppeld aan het bekende ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Hazeltje leert tellen van één tot en met vijf van Grote Haas. Op de linkerpagina staat steeds het cijfer, heel groot in een pastelkleurig cijferteken en daaronder uitgeschreven in zwarte letters. Op de rechterpagina zijn Hazeltje en Grote Haas te zien, die één tot vijf dingen uit de natuur tellen, van één pluizenbol tot vijf sterren. Daaronder staan twee korte zinnen. De eerste benoemt de te tellen dingen, de tweede geeft het net wat meer verhaal. Bijvoorbeeld ‘Vier dwarrelende bladeren. Kun je ze vangen?’ De pentekeningen zijn ingekleurd met zachte kleuren, en de te tellen dingen glimmen een beetje en liggen op de pagina, net als de titel en illustratie op de voorkant van het boekje. Op de laatste twee pagina’s staat een grote illustratie van Grote Haas met Hazeltje in de armen, kijkend naar de sterren. Links staan van boven naar beneden nog eens de c…Lire la suite

Raad eens hoeveel ik van je hou. Tellen

Dit kartonboekje heeft als thema: elementen uit de natuur tellen. Een allerliefst haasje ontdekt rondom hem dieren, sterren, bloemen enz. telkens in een bepaald aantal. Dit beginnend bij één tot en met vijf en naast de laatste illustratie staan alle cijfers nog eens op een rijtje.. Het geheel oogt superromantisch met lieflijke tekeningen in zachte pasteltinten met oog voor details. Het eindigt met een liefdevol tafereeltje waarop de grote haas en het kleine haasje elkaar knuffelen onder een hemel vol sterren. Dit boekje komt erg klassiek, zelfs een beetje ouderwets over. De zachte pasteltinten zijn wat flets. Een nadeel is ook dat de diertjes of sterretjes heel klein getekend zijn. Een kleuter zal het moeilijk hebben om deze precies te tellen. Het boekje mist creativiteit en dynamiek en heeft ook weinig te bieden voor de jonge kleuter.


Suggestions