Braille
Néerlandais

Het dubbele geheim van de familie Lessage

Sandrine Destombes (auteur), Floor Borsboom (traducteur)
Als 30 jaar na de verdwijning van een tweeling opnieuw kinderen uit een Frans dorpje verdwijnen, werken de onderzoeksleiders van toen en nu samen om het raadsel op te lossen.
Titre
Het dubbele geheim van de familie Lessage
Auteur
Sandrine Destombes
Traducteur
Floor Borsboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les jumeaux de Piolen
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
14 banden
Éditeur original
Xander
Note
Gemaakt in Nederland

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1989 verdwijnen Solène en Raphaël Lessage, een elfjarige tweeling, in het Franse dorpje Piolenc. Maanden later wordt het meisje dood gevonden. Politieman Jean Wimez stort zich op de zaak, maar vindt de jongen noch de moordenaar. Dertig jaar later is Jean met pensioen, maar nog altijd zeer gedreven om de zaak op te lossen. Als er weer kinderen verdwijnen, gaat hij samenwerken met onderzoeksleider Fabregas, die net als hij verband ziet met de zaak van de Lessage-tweeling. Ook hun vader Victor bemoeit zich met het onderzoek. Hij is het verlies van zijn kinderen nooit te boven gekomen. Het wordt een race tegen de klok: zullen ze op tijd zijn om de kinderen die nu verdwenen zijn te redden? En leeft zijn zoon misschien nog? Het verhaal begint spannend en de verdachten stapelen zich op. Het dorp lijkt dingen te verbergen en mensen te herbergen die er meer vanaf weten. Een ingeschakelde kinderpsycholoog komt met interessante inzichten. De verbeten zoektocht levert onthutsende informatie op…Lire la suite

À propos de Sandrine Destombes

Sandrine Destombes, née le 29 avril 1971, est une femme de lettres française, auteure de roman policier.

Biographie

Après avoir fait des études à l'École supérieure de réalisation audiovisuelle, Sandrine Destombes travaille dans la production d'événements et profite de son temps libre pour écrire des romans policiers. Son cinquième roman, Les Jumeaux de Piolenc, est récompensé par le grand prix VSD du polar 2018 présidé par Michel Bussi.

Œuvre

Romans

Trilogie consacrée à la Commissaire de police Max Tellier