Rechercheur Colomba van de politie van Rome doet, bijgestaan door de hoogbegaafde Dante Torre, onderzoek naar de dood van veertien reizigers die in de hogesnelheidstrein uit Milaan worden aangetroffen.
Titre
Dood de engel
Auteur
Sandrone Dazieri
Traducteur
Carolien Steenbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'Angelo
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2018 | Autres éditions
523 p.
ISBN
9789401609340 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dood de engel

Eerste zin. De twee gevangenen die nog over zijn in de cel praten zacht.

Politievrouw Colomba vindt in Rome een treinstel vol met gifgasdoden. IS eist meteen de aanslag op. De geniale maar psychotische Dante denkt dat men het elders moet zoeken. Sandrone Dazieri schrijft als een punker: hard en snel. Maar hij speelt ook met onze angst voor terreur, seriemoordenaars (een vrouwelijke) en een grondig door elkaar geschud Europa.

***

Xander (oorspronkelijke titel: L’angelo), 384 blz., € 19,99.

Politieagente Colomba Caselli wordt belast met het onderzoek naar de dood van veertien reizigers die in de hogesnelheidstrein uit Milaan worden aangetroffen. Caselli is uiterst kundig maar heeft met regelmaat posttraumatische symptomen. Zij roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante Torre die in zijn kindertijd jarenlang gevangen werd gehouden hetgeen hem behoorlijk heeft ontwricht. Caselli en Torre hebben eerder samengewerkt en hebben elkaar leren respecteren en waarderen. Een triller van hoog niveau. Prima geconstrueerd verhaal met een goede spanningsopbouw. De personages worden op werkelijk meesterlijke wijze gekarakteriseerd. Het verhaal is complex en vergt de nodige aandacht van de lezer, maar het is tegelijkertijd zó boeiend dat deze als vanzelf aan de pagina’s gekleefd blijft. Dazieri (1964) heeft een beeldende schrijfstijl, het verhaal kent vele actiescènes en een verrassende plot. Van Sandrone Dazieri verscheen eerder ‘Dood de vader’*, ook met Colomba en Torre.

À propos de Sandrone Dazieri

Sandrone Dazieri, né le 4 novembre 1964 à Crémone, en Lombardie, est un scénariste, un journaliste, un directeur de collection littéraire et un écrivain italien, auteur de roman policier.

Biographie

Il suit les cours de l'école hôtelière de San Pellegrino Terme et apprend le métier de cuisinier. Il s'inscrit ensuite à la faculté des sciences politiques de Milan et vit sans domicile fixe, dormant dans des squats ou des maisons abandonnées pendant deux années. Il fréquente le centre social autogéré Leoncavallo (it) à Milan et devient un militant politique proche de l’extrême gauche italienne. Il exerce en marge divers métiers pour vivre, étant cuisinier, manœuvre ou videur.

Retiré du monde militant, il devient lecteur et correcteur pour divers journaux, puis journaliste…En lire plus sur Wikipedia