Livre
Néerlandais

De vergeet mij niet-sonate

Santa Montefiore (auteur), Erica Van Rijsewijk (traducteur)
Een jonge vrouw wordt in 1948 verliefd op een gevoelige man, maar door omstandigheden trouwt ze met diens degelijke broer.
Titre
De vergeet mij niet-sonate
Auteur
Santa Montefiore
Traducteur
Erica Van Rijsewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Forget-me-not sonata
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Autres éditions
426 p.
ISBN
9789022587669 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Emotioneel geladen roman die zich afspeelt in Hurlingham, de Engelse wijk van Buenos Aires, woonplaats van de burgerlijke klasse die zijn tijd doorbrengt op de countryclub, in de tearoom van het Alvear Palace Hotel of uit winkelen gaat in het chique Harrods-warenhuis op de Avenida Florida. Het verhaal draait om de zusjes Garnett, Audrey en Isla, wier leven overhoop wordt gehaald als uit Engeland twee broers arriveren die in Argentinië carrière willen maken. Vooral de vlotte en charmante Cecil Forrester maakt grote indruk op de meisjes, terwijl zijn broer Louis een wat teruggetrokken man is die zijn plezier voornamelijk vindt in het pianospelen. Audrey en Cecil lijken voor elkaar bestemd, maar terwijl alles in gereedheid wordt gebracht voor de verloving en het huwelijk, ontdekt Audrey dat ze in feite veel meer om Louis geeft. Ze denkt eraan Cecil op te geven, maar de plotse dood van haar zusje brengt haar zodanig van haar stuk dat ze toch voor de standvastigheid en trouw van Cecil kies…Lire la suite
In de welvarende Engelse wijk Hurlington in Buenos Aires woont Audrey met haar zusje en overige familieleden. Het is 1948, ze is achttien en ze leeft zorgeloos in een prachtige omgeving. Maar met de komst van twee broers uit Engeland en de plotselinge dood van haar zus verandert alles. Haar liefde voor de muzikale broer Louis, die voor haar 'de vergeet me niet-sonate' componeert, is tot mislukken gedoemd, zodat ze met de oudere Cecil trouwt. De schrijfster heeft in deze romantische roman het leven van dit paar en hun kinderen aantrekkelijk, vol oog voor details en landschappelijk schoon beschreven. Het werd een meeslepend verhaal, dat velen enige uren leesplezier zal geven. Eerder schreef de Argentijnse Santa Montefiore (1970) 'Onder de ombu-boom' en het succesvolle 'Het vlinderkistje'. Paperback; kleine druk.

Suggestions