Livre
Néerlandais

Valentina's laatste reis

Santa Montefiore (auteur), Erica Van Rijsewijk (traducteur)
Een jonge vrouw gaat in Italie͏̈ op zoek naar haar achtergrond, waarover haar vader en stiefmoeder haar nooit iets hebben willen vertellen.
Titre
Valentina's laatste reis
Auteur
Santa Montefiore
Traducteur
Erica Van Rijsewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Last voyage of the Valentina
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
336 p.
ISBN
9789022589762 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alba Arbuckle is mooi, gewild, maar toch zo alleen. Op haar woonboot ontvangt ze voorbijvarende politiemannen, en andere scharrels. In haar hart verlangt ze, zoals het elk goed meisje betaamt, niettemin naar meer. Ook thuis bij haar ouders kan Alba haar draai niet vinden. Haar vader en haar (boze) stiefmoeder houden immers haar echte verleden voor haar verborgen. Alba is het kind uit een passionele naoorlogse relatie dat verwekt werd in de zwoele Italiaanse zon. Na de dood van haar echte moeder nam vader de meisjesbaby mee naar het grijze Engeland om daar opnieuw te huwen met "de Buffel". Alba is echter vastberaden meer te weten te komen over de mysterieuze moeder die ze nooit heeft gekend. Ze ontleent haar identiteit aan een onbekend verleden. Op aanraden van haar vriend, en later ook minnaar, Fitz, trekt ze naar het kleine stadje nabij Napels waar het ooit allemaal gebeurde, op zoek naar haar roots.

De rest van het verhaal borduurt voort op pure nonsens. Schrijfster Montefio…Lire la suite
De rusteloze Alba leidt een doelloos leven met veel wisselende vriendjes. Als ze een portret vindt van haar moeder Valentina, die ze nooit heeft gekend, zet ze alles op alles om de waarheid over haar te achterhalen. Haar zoektocht brengt haar in Italië, waar haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog was gelegerd toen hij de beeldschone Valentina ontmoette. Alba voelt zich helemaal thuis bij haar familie in Italië, dat maakt de keuze om terug te keren naar haar vriend in Engeland moeilijk. Deze roman vertelt beetje bij beetje het dramatische verhaal van Valentina. Uiteindelijk blijkt de waarheid over haar schokkend, maar niet onoverkomelijk. Levensechte reacties van mensen die elkaar willen beschermen tegen slecht nieuws, maar daardoor een grote afstand scheppen. Een boeiend romantisch verhaal.

Suggestions