Een : twee levens, twee zussen, een keuze

Sarah Crossan (auteur), Sabine Mutsaers (traducteur)

Een : twee levens, twee zussen, een keuze

Public cible:
15 ans et plus
Tippi en Grace zijn een 16-jarige Siamese tweeling die vanaf hun heupen aan elkaar zitten. Als hun gezondheid verslechtert, staan ze voor een moeilijke keuze. Versroman in poëtische korte zinnen.
Titre
Een : twee levens, twee zussen, een keuze
Auteur
Sarah Crossan
Traducteur
Sabine Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
One
Distributor
Brussel: Luisterpunt, © 2016
1 cd
Durée
4:25
Éditeur original
Pepper books
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Grace en Tippi (16) zijn een Siamese tweeling; vanaf de heupen omlaag zijn ze één. Omdat het geld voor thuisonderwijs op is, gaan ze voor het eerst naar een echte school. Door Grace’ ogen lezen we hoe het ze daar vergaat. Ze maken er vrienden, roken stiekem een sigaret, worden verliefd. Maar op een dag zakt Tippi in elkaar. Grace’ hart blijkt niet in orde te zijn, en de enige manier om in leven te blijven is een operatie die hen van elkaar scheidt. Daar kleeft echter een groot risico aan: de kans dat ze die allebei overleven is nihil. In vrije versvorm geschreven roman (‘verse novel’) die alle kanten – zowel de lelijke als de mooie – belicht van hoe het is om een Siamese tweeling te zijn. Het is te merken dat de van oorsprong Ierse schrijfster gedegen research heeft gedaan. De emoties van de ik-figuur en de reacties van de bijfiguren komen authentiek over. Hoewel de zorgen rondom Grace en Tippi impact hebben op het gezin (vader drinkt, het jongere zusje dieet obsessief), wordt de toon…Lire la suite

À propos de Sarah Crossan

Sarah Crossan est une autrice irlandaise née le 4 janvier 1981 à Dublin, connue notamment pour ses romans pour adolescents et pour ses romans en vers libre.

Biographie

Sarah Crossan est diplômée de philosophie et littérature à l'Université de Warwick en 1999. En 2003, elle obtient un master en création littéraire dans la même université.

Elle enseigne l'anglais pendant plusieurs années à l'Université de Cambridge.

En 2010, récipiendaire d'une bourse de la fondation Edward Albee, elle se consacre à l'écriture d'un premier roman, The Weight of Water (trad. Swimming pool), qui parait en 2012.

Ses romans sont plusieurs fois récompensés.

Œuvre

Série La loi du dôme