Livre
Anglais

We come apart

Sarah Crossan (auteur), Brian Conaghan (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
De Britse Jess en de Roemeense Nicu doen allebei taakstraf in een Londens park. Ze zijn heel verschillend, maar hebben allebei grote problemen thuis. Versroman in poëtische korte zinnen.
Titre
We come apart
Auteur
Sarah Crossan Brian Conaghan
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2018 | Autres éditions
325 p.
ISBN
9781408878880 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jess en Nicu zijn twee heel verschillende tieners in Londen. Ze zijn allebei gepakt voor diefstal en hebben een taakstraf gekregen, waarbij ze op zaterdagen moeten opruimen in een park. Nicu is een Roemeense jongen die tijdelijk in Engeland woont omdat zijn ouders geld willen verdienen om het in Roemenië beter te krijgen. Hij wordt direct verliefd op Jess. Zij ziet hem eerst niet staan, maar later raken ze aan de praat. Jess heeft het moeilijk thuis omdat haar stiefvader haar moeder mishandelt en wil dat zij dat fotografeert. Als Nicu weet dat hij binnen één maand van zijn ouders moet trouwen met een door hen uitgezocht Roemeens meisje dat hij niet kent, en Jess de seksuele aandacht van haar stiefvader trekt, lopen ze weg. De succesvolle Britse YA-auteurs bundelen hun krachten in deze geslaagde, actuele tienerroman in vrije dichtvorm. Ze verplaatsen zich erg goed in Nicu en Jess die om-en-om (als ik-figuur) aan het woord komen en verwerken veel belangrijke onderwerpen als migranten, v…Lire la suite

À propos de Sarah Crossan

Sarah Crossan est une autrice irlandaise née le 4 janvier 1981 à Dublin, connue notamment pour ses romans pour adolescents et pour ses romans en vers libre.

Biographie

Sarah Crossan est diplômée de philosophie et littérature à l'Université de Warwick en 1999. En 2003, elle obtient un master en création littéraire dans la même université.

Elle enseigne l'anglais pendant plusieurs années à l'Université de Cambridge.

En 2010, récipiendaire d'une bourse de la fondation Edward Albee, elle se consacre à l'écriture d'un premier roman, The Weight of Water (trad. Swimming pool), qui parait en 2012.

Ses romans sont plusieurs fois récompensés.

Œuvre

Série La loi du dôme