Als een lid van een vriendenclub van welgestelde echtparen om het leven komt bij een brand, blijkt dat de vriendschappen niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze leken.
Titre
De eetclub
Auteur
Saskia Noort
Collaborateur
Jonathan Zandbergen Harold Hamersma
Langue
Néerlandais
Édition
68ste herziene druk
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Autres éditions
279 p.
Note
Wordt vervolgd door Debet Jubileumeditie van deze thrillerklassieker met recepten en wijntips
ISBN
9789026350122 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De eetclub is een buitengewoon originele thriller, die veel dieper snijdt in onze maatschappelijke context en omstandigheden dan ons lief is. Neem nu bv. de voorstedelijke gemeenschappen van steden als Amsterdam of Brussel, waar de nouveau riche beslag op leggen als idyllische plaatsen niet te ver uit de buurt van hun vleespotten. Saskia Noorts Tatort (plaats van delict) is zo een buurt waarin welstellenden zich hebben neergepoot om te genieten van hun welstand. Dynamische heren uit de financiële en de bedrijfswereld hebben er hun hebben en houden ondergebracht in riante villa's, inclusief hun vrouwen, die zich onledig houden met het opmaken van geld en schone sier maken met het succes van hun mannen. De 'eetclub' is het clubje dat ze stichten uit verveling, maar ook als contactplaats om nieuwtjes uit te wisselen over andere strebers uit hun entourage. Ze zijn mooi, kunnen zich alles veroorloven (inclusief esthetische chirurgie), maar in wezen vervelen ze zich stierlijk…Lire la suite
Wie kent niet dit verhaal over de nouveau riche en overspelige vrienden die naar een rustig dorpje verhuizen om hun kinderen in het groen te laten opgroeien. Vele duizenden exemplaren verkocht sinds de eerste uitgave in 2004, film in 2010 in de bioscoop en was meerdere malen op tv te zien. Voor dit derde lustrum een feestelijke editie met negen recepten en drie amuses (passend bij de tekst) van chef-kok Jonathan Zandbergen en bijbehorende wijnadviezen van Harold Hamersma in een mooi uitgegeven band. De vrienden starten samen een eetclub die ruw wordt verstoord door de dood van een van hen. En als vervolgens een vriendin van het dak van een hotel in Amsterdam valt, is de harmonie zoek. Verwijten, beschuldigingen, geroddel zijn aan de orde. Een intrigerende en decadente zedenschets, vlot geschreven met veel gevoel voor dramatiek. Met kleurenfoto’s van de gerechten.

À propos de Saskia Noort

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Saskia Noort, née le 13 avril 1967 à Bergen (Hollande-Septentrionale), est une journaliste pigiste, éditorialiste et romancière néerlandaise, spécialisée dans le roman policier.

Biographie

Après des études secondaires à Utrecht, elle étudie le journalisme et le théâtre et depuis le début des années 1990 travaille comme journaliste pour des magazines féminins tels que Viva et Marie Claire, ainsi que TopSanté et Ouders van Nu.

Elle fait ses débuts en 2003 en tant qu'auteur avec le thriller littéraire Terug naar de kust, dont plus de 200 000 exemplaires sont vendus. En 2004, son 2e thriller, Eetclub, est un gros succès et se vend à 300 000 exemplaires. Ses deux livres, ont été nommés au Gouden Strop, le prix du meilleur roman policier n…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions