Een succesvol plastisch chirurge dreigt ten onder te gaan aan problemen met haar man, zoon en de verbouwing van haar huis.
Titre
De verbouwing
Auteur
Saskia Noort
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020 | Autres éditions
287 p.
ISBN
9789026348815 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De verbouwing verscheen voor het eerst in 2009, en deze heruitgave komt in het zog van een Nederlandse verfilming. Deze thriller brengt wat we ondertussen gewoon zijn van Saskia Noort: een vlot verteld en onderhoudend verhaal, met onderhuidse intriges en spanningen tussen succesvolle mannen en sexy vrouwen behorend tot de jetset van de Nederlandse samenleving. De veertigjarige Mathilde van Asselt-Fortuin, plastisch chirurg, kersverse eigenaar van haar eigen kliniek en gehuwd met een veertien jaar oudere psychiater, past aardig in het rijtje van geijkte hoofdpersonages. Hoewel er ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht is, wegen financiële problemen en het feit dat beide echtelingen op seksueel vlak enigszins op elkaar zijn uitgekeken, op hun samenleven. Daar komt verandering in wanneer op de openingsavond van de nieuwe kliniek John Delver, een oude schoolvriend van Mathilde, komt opdagen. Deze op het eerste gezicht toevallige ontmoeting leidt tot een zakelijke overeenkomst. Ma…Lire la suite
Plastisch chirurg Mathilde van Asselt-Fortuin heeft zojuist haar eigen privékliniek geopend. Ze is getrouwd met psychiater Rogier en heeft een intelligente puberzoon, Thom. Het lijkt allemaal geweldig, maar niets is minder waar: echtgenoot Rogier is een depressief wrak vol pillen en drank, en zoon Thom, een loner die zijn vader een aansteller vindt en zijn moeder een 'a-relaxte carrièrebitch', zoekt troost in gewelddadige games op zijn Xbox. Maar het ergste is hun huis, dat sinds het door Rogier en een dure holistische aannemer wordt verbouwd, is veranderd in een geldslurpende stoffige bouwval. Ten einde raad en al een kwart miljoen armer, aanvaardt Mathilde hulp van Johan, een oud-vastgoedvriendje dat ze weer is tegengekomen. En dan begint de ellende pas echt. Vlot, merendeels vanuit het ik-perspectief (Mathilde) geschreven thriller over relatieproblemen en verbouwingen (lichaam en huis) in een yuppenmilieu. Je ziet al snel waar het fout zal gaan, maar het blijft lekker doorlezen, wa…Lire la suite

À propos de Saskia Noort

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Saskia Noort, née le 13 avril 1967 à Bergen (Hollande-Septentrionale), est une journaliste pigiste, éditorialiste et romancière néerlandaise, spécialisée dans le roman policier.

Biographie

Après des études secondaires à Utrecht, elle étudie le journalisme et le théâtre et depuis le début des années 1990 travaille comme journaliste pour des magazines féminins tels que Viva et Marie Claire, ainsi que TopSanté et Ouders van Nu.

Elle fait ses débuts en 2003 en tant qu'auteur avec le thriller littéraire Terug naar de kust, dont plus de 200 000 exemplaires sont vendus. En 2004, son 2e thriller, Eetclub, est un gros succès et se vend à 300 000 exemplaires. Ses deux livres, ont été nommés au Gouden Strop, le prix du meilleur roman policier néerlandais.

Ces deux …En lire plus sur Wikipedia