Als haar man bij een verkeersongeluk overlijdt, ontdekt een vrouw gaandeweg dat er heel wat is dat hij voor haar verborgen heeft gehouden.
Titre
Debet
Auteur
Saskia Noort
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Autres éditions
253 p.
Note
Vervolg op De eetclub
ISBN
9789026348822 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Debet breit Saskia Noort een vervolg op De eetclub. Sequels zijn vaak maar dunne doorslagjes van het origineel, maar Debet is een goed leesbare thriller die gemakkelijk loskomt van de schaduw van zijn voorganger. Het hoofdpersonage is opnieuw Karen van de Made, maar aan het begin van de roman lijkt er nog maar weinig over te blijven van de zelfstandige, passionele vrouw die tien jaar geleden met slechts geringe gewetensproblemen een relatie begon met de onstuimige Simon Vogel. Ze is de eenzame moeder van twee rebelse tieners, drinkt te veel en ligt overhoop met haar man Michel. Als hij zichzelf echter op een koude winternacht te pletter rijdt tegen een tunnel in Duitsland, valt haar hele comfortabele leven in duigen. Michel laat haar en hun twee dochters immers berooid achter en ze zijn zelfs verplicht het mondaine Blaricum te verlaten en terug in Bergen te gaan wonen. Net voor de verhuis vindt Karen negenhonderdduizend euro in een sportzak, daar vermoedelijk …Lire la suite
Als Michiel, de man van Karen, bij een verkeersongeluk overlijdt, ontdekt Karen dat er heel wat is wat hij voor haar verborgen hield. Ze moet niet alleen haar verdriet verwerken, maar ook hun puberende kinderen opvangen en met de sterk veranderde financiële situatie omgaan. De enige die haar steunt is haar voormalige minnaar Simon, maar ook hij lijkt een geheime agenda te hebben. Vervolg op ‘De eetclub’, vrijwel alle personen hieruit komen in deze thriller terug en hebben nog steeds hun geheimen. Vanaf het begin is het verhaal spannend omdat de lezer niet weet wie werkelijk te vertrouwen is. Ondanks de financiële crisis spelen geld, drank en vooral macht een grote rol. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Karen en is overtuigend neergezet. Een absolute aanrader voor lezers die willen weten hoe het nu allemaal echt zat bij ‘De eetclub’.

À propos de Saskia Noort

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Saskia Noort, née le 13 avril 1967 à Bergen (Hollande-Septentrionale), est une journaliste pigiste, éditorialiste et romancière néerlandaise, spécialisée dans le roman policier.

Biographie

Après des études secondaires à Utrecht, elle étudie le journalisme et le théâtre et depuis le début des années 1990 travaille comme journaliste pour des magazines féminins tels que Viva et Marie Claire, ainsi que TopSanté et Ouders van Nu.

Elle fait ses débuts en 2003 en tant qu'auteur avec le thriller littéraire Terug naar de kust, dont plus de 200 000 exemplaires sont vendus. En 2004, son 2e thriller, Eetclub, est un gros succès et se vend à 300 000 exemplaires. Ses deux livres, ont été nommés au Gouden Strop, le prix du meilleur roman policier n…En lire plus sur Wikipedia