Na het verbreken van haar relatie vertrekt een redactrice van een vrouwentijdschrijft samen met een vrijgevochten vriendin naar Ibiza. Op een dag is haar vriendin verdwenen waarna een slopende zoektocht begint.
Sujet
Ibiza
Titre
Koorts
Auteur
Saskia Noort
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zoetermeer: Xl, 2019 | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789046313091 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Saskia Noort. Ze wordt de grande dame van de Nederlandse vrouwenthriller genoemd. Haar boeken lezen razendsnel, vrouwelijke hoofdpersonen staan centraal in hypermoderne decors, en er worden thema’s aangesneden waarin de vrouw van nu zich kan herkennen. Deze ingrediënten zijn wederom aanwezig in Koorts. Ditmaal neemt Noort de lezer mee naar het zonnige Ibiza, waar drank, drugs en party’s de hoofdbestanddelen zijn van een schijnbaar idee van vrijheid. Dorien is 35, werkt als redactrice bij het vrouwenblad HER en is al vijftien jaar gelukkig met Joost. Met hem trouwen en kinderen krijgen lijkt een logische volgende stap in haar leven. Dan ontmoet ze Ellen, een vrolijke en losbandige styliste, die haar confronteert met de voorspelbaarheid en gezapigheid van haar bestaan. Ellen is single, grenzeloos en omarmt het onverwachte door zich overal in te storten. In een opwelling verlaat Dorien haar vriend en samen met Ellen gaat ze op vakantie naar Ibiza. Nadat ze nauwelijks een pa…Lire la suite
Dorien (35) verlaat haar vriend en trekt voor twee weken naar Ibiza met haar vriendin Ellen, die single, impulsief, heftig en vrijgevochten is. Ze zijn er nog maar pas of het fuiven – met veel alcohol en drugs – loopt al danig uit de hand. Wanneer Dorien wakker wordt, herinnert ze zich niet hoe ze in haar bed in het vakantiehuis beland is. Ellen blijkt verdwenen te zijn en een slopende zoektocht begint. We zien de gebeurtenissen vanuit twee vertelstandpunten: enerzijds (in de ik-vorm) Dorien, anderzijds (in de derde persoon en cursief gedrukt) Ellen en een ander personage dat in het begin van het verhaal nog onbekend is. Het beklemmende verhaal vol vaart behandelt de gevaren van party-time op Ibiza in een vlotte stijl. Spanning, erotiek, seks, romantiek, drugs, alcohol, feesten, zon en zee, vakantie... In dit geval is het de mix voor een potige plot en een stel uren verzekerd leesplezier.

À propos de Saskia Noort

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Saskia Noort, née le 13 avril 1967 à Bergen (Hollande-Septentrionale), est une journaliste pigiste, éditorialiste et romancière néerlandaise, spécialisée dans le roman policier.

Biographie

Après des études secondaires à Utrecht, elle étudie le journalisme et le théâtre et depuis le début des années 1990 travaille comme journaliste pour des magazines féminins tels que Viva et Marie Claire, ainsi que TopSanté et Ouders van Nu.

Elle fait ses débuts en 2003 en tant qu'auteur avec le thriller littéraire Terug naar de kust, dont plus de 200 000 exemplaires sont vendus. En 2004, son 2e thriller, Eetclub, est un gros succès et se vend à 300 000 exemplaires. Ses deux livres, ont été nommés au Gouden Strop, le prix du meilleur roman policier néerlandais.

Ces deux …En lire plus sur Wikipedia