Een ongewild kinderloos echtpaar sluit vriendschap met de nieuwe buren die er een geheel andere levensstijl op nahouden.
Titre
Nieuwe buren
Auteur
Saskia Noort
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020 | Autres éditions
281 p.
ISBN
9789026348808 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Saskia Noort debuteerde in 2003 met Terug naar de kust en oogstte succes en bekendheid met De eetclub (2004). Met Nieuwe buren gaat ze verder op de ingeslagen weg, wat zoveel wil zeggen als: verveling en geestelijke leegte leiden tot seksspelletjes, drama en geweld in de hippe en chique villawijken van de Nederlandse jetset. Dezelfde ingrediënten met een toegevoegd erotisch sausje dat we eerder al op ons bord kregen, wordt de lezer in lichtjes gewijzigde omstandigheden en met bijvoeging van nieuwe maar gelijkaardige personages andermaal voorgezet. Wie de smaak te pakken heeft, wil vaak meer van hetzelfde. Wie af en toe meer wil dan het vaste menu, kijkt beter uit naar iets anders.

Eva en Peter betrekken hun nieuwe woonst in een villawijk in de Nederlandse Zonnepolder. Eva heeft na acht maanden zwangerschap een kind verloren en het jonge ouderpaar zoekt naar een nieuwe invulling van hun leven. Dat vinden ze binnen de bonte gemeenschap van de wijk, waar van g…Lire la suite
Na een moeizaam tot stand gekomen zwangerschap wordt het dochtertje van Peter en Eva levenloos geboren. Ze kunnen dit verdriet samen niet verwerken en dreigen uit elkaar te groeien. Als ze nieuwe buren krijgen, klikt het meteen. De stoere Steven en zijn sensuele vrouw Rachel bezoeken regelmatig een parenclub en nodigen Peter en Eva uit om mee te doen. Maar eerst proberen ze het een keer thuis uit. Voor Eva is dit de kans om zwanger te raken. Peter is verschrikkelijk jaloers en de avond loopt uit op een fiasco. Als Eva zwanger blijkt, besluit ze Peter te verlaten en verdwijnt spoorloos. Een bijzonder spannende en meeslepende thriller van de populaire Nederlandse schrijfster. Langzaam raken Peter en Eva verstrikt in een manier van leven waaruit geen weg terug mogelijk is. Ook een zeer realistisch verhaal met een voortreffelijke karaktertekening. Voor liefhebbers van literaire thrillers. Kleine druk.

À propos de Saskia Noort

CC BY 3.0 - Image by Jan Zandbergen

Saskia Noort, née le 13 avril 1967 à Bergen (Hollande-Septentrionale), est une journaliste pigiste, éditorialiste et romancière néerlandaise, spécialisée dans le roman policier.

Biographie

Après des études secondaires à Utrecht, elle étudie le journalisme et le théâtre et depuis le début des années 1990 travaille comme journaliste pour des magazines féminins tels que Viva et Marie Claire, ainsi que TopSanté et Ouders van Nu.

Elle fait ses débuts en 2003 en tant qu'auteur avec le thriller littéraire Terug naar de kust, dont plus de 200 000 exemplaires sont vendus. En 2004, son 2e thriller, Eetclub, est un gros succès et se vend à 300 000 exemplaires. Ses deux livres, ont été nommés au Gouden Strop, le prix du meilleur roman policier n…En lire plus sur Wikipedia