Livre
Néerlandais
Een elfjarig Japans meisje sluit vriendschap met een neefje en gaat later met hem en haar echtgenoot een verbintenis van buitenaardsen aan, die zich verzetten tegen de zeer conformistische maatschappij.
Titre
Aardbewoners
Auteur
Sayaka Murata 1979-
Traducteur
Luk Van Haute
Langue
Néerlandais
Langue originale
Japonais
Titre original
Chikyu seijin
Éditeur
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2021
263 p.
ISBN
9789038810454 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Natsuki, hoofdpersoon, is een elfjarig Japans meisje met magische eigenschappen. Zij heeft een wonderdier, Piyuut. Zij groeit op in een gezin, dat haar steeds vernedert. De omgeving, de Fabriek, is zeer conformistische en legt dwingende leefregels op. Zij gaat bij andere familieleden op vakantie. Een neefje, Yuu, meent dat hij van de planeet Popinpabopian afkomstig is. Hij wil met haar trouwen en heeft seks met haar bij het graf van hun grootvader. De overige familieleden zijn zeer geschokt, als zij dit ontdekken. De jaren gaan voorbij. Op 31-jarige leeftijd trouwt Natsuki met Tomoya, een man die geen seks wil. Dan ontmoet zij Yuu opnieuw. Er ontstaat een drietal dat aan de dwangregels van de Fabriek wil ontsnappen. Zij zijn buitenaards en afkomstig van de hierboven genoemde planeet. Dit leidt tot extreme situaties. Het verhaal heeft surrealistische karakteristieken met hier en daar fantasy- en thrilleringrediënten. De prettig leesbare uitgave – vertaald uit het Japans –, spannend en …Lire la suite

À propos de Sayaka Murata

Sayaka Murata (村田 沙耶香, Murata Sakaya, 14 août 1979) est une romancière japonaise.

En 2009, elle remporte le prix Noma des nouveaux écrivains pour Gin’iro no uta (ギンイロノウタ) , le prix Mishima en 2013 pour Shiroiro no machi no, sono hone no taion no (しろいろの街の、その骨の体温の). En 2016, elle est lauréate du prix Akutagawa pour Konbini (コンビニ人間), traduit en français.

Biographie

Sayaka Murata est la fille d'un juge et d'une femme au foyer. Elle a …En lire plus sur Wikipedia