Een 11-jarig Japans meisje sluit vriendschap met een neefje en gaat later met hem en haar echtgenoot een verbintenis van buitenaardsen aan, die zich verzetten tegen de zeer conformistische maatschappij.
Titre
Earthlings
Auteur
Sayaka Murata
Traducteur
Ginny Tapley Takemori
Langue
Anglais
Langue originale
Japonais
Titre original
Chikyu seijin
Éditeur
London: Granta publications, 2020
247 p.
ISBN
9781738785674 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Natsuki, hoofdpersoon, is een 11-jarig Japans meisje met magische eigenschappen. Zij heeft een wonderdier, Piyyut. Zij groeit op in een gezin, dat haar steeds vernederd. De omgeving, de Fabriek, is zeer conformistische en legt dwingende leefregels op. Zij gaat bij andere familieleden op vakantie. Een neefje, Yuu, meent dat hij van de planeet Popinpabopian afkomstig is. Hij wil met haar trouwen en heeft seks met haar bij het graf van hun grootvader. De overige familie zijn zeer geschokt, als zij dit ontdekken. De jaren gaan voorbij. Op 31-jarige leeftijd trouwt Natsuki Tomoya, een man die geen seks wil. Dan ontmoet zij Yuu opnieuw. Er ontstaat een drietal dat aan de dwangregels van de Fabriek wil ontsnappen. Zij zijn buitenaards en afkomstig met de hierboven genoemde planeet. Dit leidt tot extreme situaties. Het verhaal heeft surrealistische karakteristieken met hier en daar fantasy- en thrilleringrediënten. De in prettig leesbaar Engels geschreven uitgave- vertaald uit het Japans-, sp…Lire la suite

À propos de Sayaka Murata

Sayaka Murata (村田 沙耶香, Murata Sakaya, 14 août 1979) est une romancière japonaise.

En 2009, elle remporte le prix Noma des nouveaux écrivains pour Gin’iro no uta (ギンイロノウタ) , le prix Mishima en 2013 pour Shiroiro no machi no, sono hone no taion no (しろいろの街の、その骨の体温の) . En 2016, elle est lauréate du prix Akutagawa pour Konbini (コンビニ人間), traduit en français.

Biographie

Murata est la fille d'un juge et d'une femme au foyer; elle a travai…En lire plus sur Wikipedia