Livre
Néerlandais

Boe! Boe!

Seb Braun (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Achter grote flappen zitten allerlei boerderijdieren verstopt. Weet jij welke dieren het zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Boe! Boe!
Auteur
Seb Braun
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Moo! Moo!
Édition
2
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014
[10] p. : ill.
ISBN
9789025755997 (hardback)
Placing suggestion
Boerderijen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit vrolijke peuterboek met heldere kleuren hebben de big five van de boerderij zich verstopt achter stevige flappen. Met vragen als ‘Wie zit daar tussen de bloemen?’ en ‘Wie staat daar in het veld?’ worden kinderen uitgenodigd om achter de flappen te kijken en daar achtereenvolgens de koe, de haan, het paard, het schaap en het varken te ontdekken. Telkens is al een heel klein stukje (een oor of een staart) te zien, zodat je eigenlijk al kan raden welk dier zich heeft verstopt.
Seb Braun speelt gretig in op het kiekeboe-spelletje waar peuters zo dol op zijn en doet er nog een schepje bovenop. Nadat het dier is teruggevonden, laat het van zich horen. ‘Wie zit daar in de schuur? De koe! En ze doet Boe! Boe!’ Zo wordt dit stevig kartonboekje heel interactief, waarbij kinderen flappen moeten omslaan, dieren herkennen en hun kenmerkende geluid moeten nadoen. De flappen moeten soms naar rechts, soms naar beneden worden geopend, wat voor de jonge lezers extra inspanning en aanda…Lire la suite
Stevig, hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over dieren op en om de boerderij. Per tekening is een dier verstopt achter een grote flap, bedrukt met een afbeelding passend bij de situatie waarin dat dier zich bevindt. In de op de naastliggende pagina gestelde vraag zit een verwijzing naar deze omgeving. De over twee bladzijden afgedrukte prenten zijn eenvoudige, duidelijke tekeningen in heldere, pittige kleuren. De dieren zitten verscholen achter stevig uitgevoerde flappen, waarbij telkens een heel klein stukje van het verstopte dier te zien is. Achter de laatste flap is niet alleen het varken te zien, maar zij verbergt op haar beurt weer een aantal biggen en vormt daarmee het hoogtepunt van het simpele gegeven. Achter de flappen staat naast de naam van het dier, ook het geluid dat ze maken. Zo is er aan dit ogenschijnlijk simpele verhaal voor een dreumes en peuter een hoop plezier te beleven. Alleen jammer dat bij vrijwel alle dieren gevraagd wordt waar ze 'zi…Lire la suite

Hoe doet dit dier? Boe! Boe!

Welke geluiden maken de dieren op de boerderij? Dat kunnen beginnende pratertjes ontdekken in dit nieuwe flappenboek uit de reeks 'Hoe doet dit dier?'. Het is een zeer stevige uitgave in een handig vierkant formaat en met afgeronde hoeken. De onafgelijnde, kleurrijke illustraties beslaan dubbele pagina’s en prikkelen de nieuwsgierigheid van kleine wereldontdekkers. Na het raden van welk dier er achter de stevige flappen verstopt zit, kunnen ze met spanning kijken of ze gelijk hebben en met volle overgave de geluiden van de boerderijdieren nabootsen. En het blijft leuk en opwindend tot de laatste flap, want daarachter zit ... nog een flap!