Livre
Néerlandais

Brul! brul!

Seb Braun (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Achter grote flappen zitten allerlei wilde dieren verstopt. Weet jij welke dieren het zijn en wat voor geluid ze maken? Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Brul! brul!
Auteur
Seb Braun
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Roar! Roar!
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014
[10] p. : ill.
Note
Met flappen
ISBN
9789025757564 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stevig, hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over wilde dieren. Per tekening is een dier verstopt achter een grote flap, bedrukt met een afbeelding passend bij de omgeving waarin dat dier zich bevindt. Op de tegenoverliggende pagina staat een vraag gedrukt, waarin verwezen wordt naar deze omgeving, bv. tussen de blaadjes of achter de boomstam. De over dubbele pagina’s afgedrukte prenten zijn contourloze, duidelijke tekeningen in heldere, frisse kleuren. De dieren zitten verscholen achter stevig uitgevoerde flappen uitgesneden in de vorm van hun schuilplaats, waarbij telkens een heel klein stukje van het verstopte dier te zien is. Achter de laatste flap zit een olifant verstop, maar die is zelf ook gedrukt op een flap, die vervolgens een tweetal spelende baby-olifantjes verbergt en daamee het hoogtepunt vormt van het simpele gegeven. Achter de flappen staat naast de naam van het dier, ook het geluid dat ze maken. Zo is er aan dit ogenschijnlijk simpele verhaal v…Lire la suite

Hoe doet dit dier? Brul! Brul!

In dit nieuwe flappenboek uit de reeks ‘Hoe doet dit dier?’ ontdekken peuters weer andere dierengeluiden die ze met volle overgave mogen nadoen. Ditmaal zijn het jungledieren die achter de flapjes verstopt zitten: de leeuw, de giraf, het nijlpaard, de krokodil en de olifant. De kleurrijke illustraties lopen door over twee pagina’s. Op de linkerzijde wordt gevraagd welk dier er op de rechterzijde achter het flapje zit. In de vraag zit een hint over de leefomgeving van het dier, bijvoorbeeld voor de leeuw: ‘Wie zit daar achter de bosjes?’. Op de achterzijde van het flapje staat dan het antwoord: ‘De leeuw! En hij doet Brul! Brul!’. Net zoals in de andere delen vinden nieuwsgierige, beginnende pratertjes op de laatste pagina een extra verstopplekje. Stevige uitgave in een handig vierkant formaat en met afgeronde hoeken, perfect voor kleine handjes!